Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Lese- og skrivestimulerende kurs over 6 uker for 6.-7. trinn med Marianne Viermyr. – Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan bruke ordene til.
Med ORD kan du løpe fortere enn lynet, du kan temme en livsfarlig tiger, du kan vinne Idol og du kan gi ullsokker til en engel. Med ord kan du møte en levende dinosaur i Storgata, du kan få lyktestolper, kaffekanner, klokker og andre «døde» ting til å snakke. Med ord kan du svømme over Atlanterhavet eller knipse deg til Kina så lett som bare det. Har du lyst, kan du plystre fram en middag og få modne jordbær til å vokse rett opp av snøen.Kurset i kreativ skriving inneholder ulike typer skriveoppgaver, individuelle og i grupper. Kurset passer for alle. Eleven må ikke være spesielt skrivefør for å delta. I løpet av kurset vil elevene få ulike typer oppgaver som omfatter: Intuitiv skriving. Automatskrift. Observasjoner og beskrivelser. Synsvinkel. Sanseinntrykk. Besjeling. Dialog. Fantasi. Historiefortelling.Alle de skriftlige tekstene samles i en perm. Permen med alle elevenes tekster blir værende igjen i klasserommet når kurset er slutt.
Foto:
Gro Glomnes
Marianne Viermyr
Marianne Viermyr (f. 1947) debuterte som forfatter i 1976 med barneboka "Kråkebollen" og har siden skrevet mange skjønnlitterære bøker for barn, unge og voksne. Før hun ble forfatter på heltid i 1988, arbeidet hun i ulike institusjoner for barn og underviste på lærerhøgskole. Hun har sittet i styret i NBU og i NORLA. I 1989 mottok hun Damm-prisen for ungdomsromanen "Sviktet".
Skrivekurs/formidling av skjønnlitteratur Har utviklet ulike oppgaver og kurs i kreativ skriving for både voksne og barn, og har i en årrekke reist land og strand rundt på turnéer med forestillinger og/eller skrivekurs. Oppdragsgivere har vært NF, Norsk Forfattersentrum, ulike kommuner og fylkeskommuner, og i de siste årene ikke minst DKS, Den Kulturelle Skolesekken.