Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Bouvetøya 2052: Hvor mange forfattere trengs for å redde verden?
Hva er egentlig klimaendringer? Vil klimaendringene få så store konsekvenser for planeten som enkelte forskere tror? Og ikke minst: Hva kan unge i dag gjøre for å motvirke utviklingen?
Forfatteren forteller om dette med utgangspunkt i framtidsthrilleren Bouvetøya 2052. I tillegg vil opplegget handle om dystopier. Hvilke gode norske og oversatte framtidsfortellinger fins der ute? Ellers blir det korte skriveøvelser, trim av fantasimuskler – og tips til hvordan man kan skrive bra og spennende.
Dødeboka er en råspennende fantasyfortelling der gammelegyptisk religion danner bakteppet. Boka er en oppfølger til Landet under isen.
Som i Dødeboka og Landet under isen har Lars Mæhle skapt en historie der vi blir med den utvalgte Leo Rubin ut på oppdrag. Det hele starter en mørk natt da det blir malt med lammeblod på dørkarmene til alle husene i Smalvik. Men på døra til Leo er det noe mer enn lammeblod, det er spikret en helt spesiell hilsen der.
Dermed er dramaet i gang igjen, kampen mellom det gode og det onde, og de farefulle reisene ned til Landet under isen. Hva vil de finne denne gangen? Og hvem har malt blod på dørene?
Det handler om en livsfarlig sekt, grufulle utfordringer og en umulig reise inn under isbreen. Det handler om å finne en løsning før jorda går under.
Foto:
Tove K. Breistein
Lars Mæhle
Lars Mæhle kommer fra Sunndalsøra på Nordmøre. Han har skrevet flere bøker for barn og unge, og fikk sitt store gjennombrudd med fantasyromanen Landet under isen i 2009.
I Landet under isen tar forfatteren i bruk elementer fra kriminalfortellingen, samtidig som innsikt i de tre store verdensreligionene – jødedom, kristendom, islam – er sentrale. Romanen ble tildelt Kulturdepartementets litteraturpris for beste barne- og ungdomsbok i 2009 og vant U-prisen i 2010. Boka ble dessuten nominert til både Brageprisen og Ungdommens kritikerpris.