Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Vi er i øvingsrommet til et band som ønsker å spille tøff heavy-musikk. De lager låter sjøl, og bassisten og den ene gitaristen er i gang med øvinga når elevene kommer. Men det er ikke enkelt å spille tøff musikk når de ikke har en som kan spille på det flotte trommesettet.
Foto: Truls Horvei
Det blir ikke enklere av at den andre gitaristen har helt andre ting enn bandet og øvinga i hodet når han endelig dukker opp. Dette er rammefortellinga i denne produksjonen, som både skal gi en musikalsk og en litterær opplevelse. Hva skjer i forfatterens hode når det dukker opp merkelige og underlige figurer? Hvor kommer de fra, og hvorfor er de som de er? Kan en katt ha tatoveringer og vest med nagler? Kan ei mus danse disco og kan et pinnsvin skrive poesi? De litterære karakterene som dukker opp i forfatteren Roald Kaldestad sitt hode har han skrevet om i tre bøker om Heavykatten og vennene hans. I øvingslokalet fortelles ikke noen av disse historiene, men vi får være med inn i hodet til forfatteren når fantasien er i arbeid! Når figurene først er der kan det være fint å ha øvingskompiser i et band, for de må jo få liv i disse karakterene. Det holder ikke med noen livløse strektegninger ...
Om utøverne
Foto:
Atle Hansen
Roald Kaldestad
Roald Kaldestad er forfattar og musikar. Han har spela mykje med Sigrid Moldestad, Odd Nordstoga og Magnet, i tillegg til femten års fartstid i Storm Weather Shanty Choir. Han debuterte som forfattar i 2000 med Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Året etter kom Reven Ruben, og i 2003 Polkagrisen. Dei to første går stadig som høyrespel på NRK Super. I 2006 kom biletboka Englefjell, som er laga saman med Øyvind Torseter, og i 2010, Heavykatten og gitaren.
Teknisk behov Det brukes projektor, og det er behov for enkel blending. Det er ønske om 4 elever som bærehjelp ved opp-/nedrigg. Forestilling spilles mot kortveggen og 7 m inn i gymsalen.
Programlengde 60 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.