Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
En guidet tur i Leviland Det virkelige Kongsvinger og fiktive Skogli er gjennom Levi Henriksens bøker og plater blitt kanskje de mest beskrevne geografiske plassene i norsk samtidslitteratur.
Nå har leseforeninger, lesesirkler, bokelskere og absolutt alle som liker gode historier en unik sjanse til å bli med forfatteren selv på en guidet tur gjennom steder som har vært viktig i litteraturen og musikken hans så vel som i det virkelige liv.
Det blir besøk på høyst virkelige steder som Kongsvinger festning og Vinger kirke, men vi får også høre mer om hva som var inspirasjonen til Eben Ezer, Baklengselva og Flyktningsjøen på Skogli, og stoppe ved noen av modellene til disse landemerkene på Granli, den lille bygda hvor forfatteren vokste opp.
Henriksen har i alle år hevdet at man kan ta mannen ut av Skogli, men aldri ta Skogli ut av mannen, og under en og en halv time vil folk nå få mulighet til å finne ut hvorfor.
Turen kan tilpasses individuelt men består i utgangspunktet av flere stopper. Den starter ved Vinger Kirke og avsluttes i Elvis Presley Boulevard. Sistnevnte er forfatterens skrivestue ved Kongsvinger museum, et høyst operativt forfatterkontor som samtidig er åpent for publikum for omvisning. Levi Henriksen er dermed en av landets få levende museumsgjenstander.
Om utøverne
Foto:
Rolf M. Aagaard/ Gyldendal
Levi Henriksen
Levi Henriksen har skrevet 25 bøker innen samtlige sjangere og han har gitt ut sju album under eget navn. De tre siste med rockebandet Babylon Badlands.
Han har blitt tildelt Bokhandlerprisen, Hedmark Fylkeskulturpris, Vidar Sandbecks kulturpris, Skoglebibliotekarenes pris som barne- og undomsbokforfatter og den italienske Acebiprisen.
Bøkene hans er oversatt til 15 språk, og i 2010 laget Bent Hamer filmen "Hjem til jul" basert på Henriksens novellesamling "Bare mjuke pakker under treet".