Velkommen til medlemsseminar om sakprosaformidling i skolen. Noen stikkord: Hvordan «fange» barn og ungdom som ikke selv har valgt å være til stede? Sakprosa vs skjønnlitteratur: Noen forskjell på hvordan man formidler? Litteratur, ikke undervisning! Tips og råd.
Vi har invitert et knippe rutinerte forfattere til å dele av sine erfaringer med oss. Ikke bare sakprosaforfattere, det er mye å lære av de skjønnlitterære. Mange forfattere skriver dessuten i flere sjangere. Vi får videre en 20-minutters smakebit på et sakprosaopplegg for barn – med oss som publikum. Og hva med DKS, hva ser de etter når de enten igangsetter eller plukker ut sakprosaopplegg til skoleturneer?
Søndag 21. november, kl 12-15 på Litteraturhuset i Oslo (rom: Nedjma i 3. etasje)
PROGRAM FOR DAGEN
12-13.30: Forfatterne Aina Basso, Mariann Youmans, Steffen Sørum og Tania Kjeldset deler av sine erfaringer og gir praktiske tips. Spørsmål og diskusjon i plenum.
13.30-14: Lunsj
14-14.30: Andreas Tjernshaugen gir oss en smakebit med utgangspunkt i sin produksjon om blåhvalen og reflekterer rundt det å formidle sakprosa for barn, etterfulgt av 10 minutters diskusjon.
14.30-14.45: Gunnar Vilberg, formidlingsrådgiver og produsent i DKS Viken gir oss et innblikk i hvordan han vurderer aktuelle sakprosaopplegg for DKS.
15.45-15: Oppsummering og spørsmål
Programleder: Alfred Fidjestøl
Seminaret er gratis. Vi byr på en enkel lunsj, kaffe/te og mineralvann.
PÅMELDING
Frist for påmelding: Torsdag 18. november. Begrenset antall plasser.
Bindende påmelding på epost til
Velkommen!