Ung kanon

Inger Bråtveit. Gine Cornelia Pedersen. Victoria Kielland. Tre unge forfattere. Alle har de lest sin kanon, men hvordan forholder de seg til den når de skriver?

Ung kanon

Inger Bråtveit. Gine Cornelia Pedersen. Victoria Kielland. Tre unge forfattere. Alle har de lest sin kanon, men hvordan forholder de seg til den når de skriver?

Forfatter Selma Lønning Aarø møter de tre forfatterne til en samtale om hvordan disse unge litteraturstemmene forholder seg til kanonlitteraturen. Står den nye litteraturen på egne ben, eller trenger den litteraturarven å støtte seg på? Og hva skjer når man blåser liv i gamle tekster og gir dem en ny språkdrakt – tilfører det oss noe? Hadde Bråtveit, Pedersen og Kielland skrevet annerledes dersom de aldri hadde lest kanon?

Gratis og åpent for alle.

Hjertelig velkommen!

Om panelet:
Ordstyrer: Selma Lønning Aarø (f. 1972) debuterte i 1995 med "Den endelige historien", vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Siden har hun utgitt en rekke bøker innen ulike sjangere. Aarø har skrevet for både voksne og barn. Hun har i tillegg redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi "Signaler", samt vært spaltist i både Dagbladet og Klassekampen i en årrekke. Siste bok er kunstnerromanen "Hennes løgnaktige ytre" (2016) om forfatter Anna Munch.

Inger Bråtveit (f. 1978) debuterte i 2002 med romanen «Munn mot ein frosen fjord». For sin andre roman, «Siss og Unn» (2008), ble hun nominert til Kritikerprisen. Hun har også vunnet bl.a. Nynorsk litteraturpris og Bjørnsonstipendet. Siden har hun utgitt romanen «Alice A4» (2015) og diktboka «Loveprosjekt» (2009, med Cecilia Hansson). Denne høsten er Bråtveit aktuell med hybridromanen «Dette er også vatn» (2018).

Gine Cornelia Pedersen (f. 1986) er i tillegg til å være forfatter også skuespiller og ble nominert til Gullruten i 2016. Hun debuterte i 2013 med romanen «Null» som hun vant Tarjei Vesaas' debutantpris for. Pedersen har siden utgitt «Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos» (2015) og er i høst aktuell med «Vår i det hinsidige» (2018).

Victoria Kielland (f. 1985) er forfatter og skribent og en av initiativtakerne bak skrivekollektivet A.K.R.O.N.Y.M. Hun debuterte i 2013 med prosasamlingen «I lyngen» som hun ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris for. I 2016 kom romanen «Dammyr» som Kielland året etter ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend (Hovedstipendet) for.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og er et samarbeid mellom Deichman Majorstuen og Norsk Forfattersentrum.