Fredrik S. Hagen er poet, litteraturformidler og lektor ved Institutt for pedagogikk, religion og samfunnsfag på Høgskulen på Vestlandet. Så langt har han – med debuten Jeg kom plutselig til å slutte å tenke på deg i 2017 – utgitt fire diktsamlinger. Forfatter og filmregissør Odveig Klyve debuterte i 1993 med diktsamlingen Rift. Innenfor litteraturens verden er hun nok mest kjent for å være lyriker, og kan skilte med et titalls egne og gjendiktede utgivelser. Hun har også gitt ut dramatikk og barnebøker. Både Klyve og Hagen er poeter, og i deres tverrfaglige virke finnes også andre fellestrekk. Hvordan – og hvis – dette kommer til syne i poesien deres, vil du kunne finne ut av på Bokhuset den 17. august.
Hagen og Klyve er født med 37 års mellomrom, og representerer sånn to ulike generasjoner. Ifølge Store norske leksikon betyr ordet generasjon slektsledd, eller individ som er født på omtrent samme tid. Ordet viser også til menneskealder, i betydningen at det lever flere generasjoner på samme tid. I litteraturen snakker man gjerne om litterære generasjoner når man viser til forfattere som er likesinnet eller deler fellestrekk som tema, stil og form. Men, også om man vil undersøke vennskap, kunstnerisk nærhet eller avstand mellom skrivende i ulike aldre.
I denne arrangementsrekken vil publikum få møte forfattere som fra et biologisk perspektiv representerer ulike generasjoner. Samtalene vil kretse om hva som forbinder dem, hva som skiller dem, om det å føle slektskap til andre forfattere, litterære tradisjoner og strømninger. Hvordan påvirker tiden vi er født inn i blikkene og preferansene våre, ja i det hele tatt vår forståelse av kunst og dermed av livet generelt?
Samtalen ledes av Eirik Bø
Sted: Bokhuset
Billetter: 150 (ordinær) / 75 (student/honnør)
Arrangør: Norsk Forfattersentrum
Støttet av: Stavanger kommune