Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Jeg har jobbet som frilansoversetter siden 1996. Siden 2020 har jeg kun oversatt skjønnlitteratur og sakprosa – fra engelsk, tysk, dansk og svensk til norsk.
Foruten å jobbe som oversetter, etablerte jeg Litteraturhuset i Skien sammen med Helle Riis i 2009. I perioden 2017 til 2022 har jeg jobbet som daglig leder i Litteraturhuset i Skien.
I samarbeid med Goethe-Institut og Frankfurter Buchmesse, var jeg en av initiativtakerne til Tysk-norsk litteraturfestival, som gikk av stabelen på Litteraturhuset i Oslo i forkant av Bokmessen i Frankfurt det året Norge var vertsland. Denne festivalen ble også støttet av Norsk oversetterforening og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. I desember 2021 arrangerte de samme aktørene en Tysk-norsk lesereise, som skulle ha gått fra de tysktalende landene til både Oslo og Bergen. På grunn av pandemien måtte vi dessverre avlyse reisen til Bergen.
Av utdanning har jeg et treårig oversetterstudium ved Universitet i Agder, der jeg studerte idéhistorie og kommunikasjon det andre året ved Universität Wien. Jeg har bodd i München og Wien i til sammen ti år, i København i ett år og resten av livet i ulike byer i Norge.
Ellers er jeg for tiden styremedlem i NFFO, der jeg også har sittet i Oversetterutvalget i seks år, de siste to som leder. I 2016 representerte jeg NFFO i arrangementskomiteen for Oversatte dager.
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Aschehoug, Sakprosa, 2022)
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Cappelen Damm, Sakprosa, 2016)
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer - hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid
Historie om arbeid og arbeidsliv
Hverdagshistorie
Historie om ære og respekt
Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv