Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Drikke det vannet som ormene har ligget i (Oktober, Roman, 2006)
Forsnakkelser (Oktober, Roman, 2003)
Liste over bokutgivelser kommer her.
Se alle utgivelser
Se mindre
OM FORFATTEREN
Kristin Ribe har lang erfaring som skrivekursleder. Hun har utgitt seks romaner på Forlaget Oktober, og fikk Bokhandelens store forfatterstipend for romanen Syn (2010). Hun har skrevet hovedoppgave om komposisjon og om hva som skaper sammenheng i større litterære tekster. Hennes nyeste roman er /Lyte/. Ribe har vært fylkeskunstner i SørTrøndelag.
SKRIVEKURS
Begynnernivå
Komme i gang, tekst som vev, fletting av tekst, utvidelse versus forkorte tekst, hvordan få opp skriveteknikk og -kondis, hvordan gå fram i forhold til forlag/tidsskrifter
Undervisning, mange korte oppgaver med tilbakemelding.
Videregående nivå
Videre om tekst som vev, om repetisjoner, motsetninger og gåter som lim i tekst, rekkefølge, hvordan holde oversikt over store tekster
Undervisning, oppgaver både 1 og 1 og 2 og 2, diskusjon
Søknad gjennom 6 sider tekst som brukes i undervisninga.
Struktur i store tekster
Hvordan kan man organisere en kompleks og omfattende tekst? Hvilke valg er nødvendige for at boka skal bli bra? Dette er et kurs for deg som er i gang med skjønnlitterær skriving og som ønsker å videreutvikle deg. Du lærer å holde oversikt over større litterære tekster, enten det er prosa eller lyrikk, og du får grundig tilbakemelding på din egen tekst. På kurset vil det undervises i teori om sammenheng i tekster. Eksempler fra ulike forfatteres verker vil bli presentert og diskutert, i tillegg til strukturer i andre kunstformer (musikk og kunst). Det blir satt av lang tid til den enkelte deltakers skriveprosjekt, samt veiledning i hvordan man holder oversikt over større litterære tekster underveis i prosessen. Det forventes at deltakerne deler både tekstutdrag og prosjektbeskrivelser. Dette er et eksklusivt kurs med plass til kun 8 deltakere. På den måten kan deltakerne få best mulig og dyptgående hjelp til sine prosjekter.
Søknad gjennom 6-10 sider tekst pluss en halv side prosjektbeskrivelse
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Aschehoug, Sakprosa, 2022)
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Cappelen Damm, Sakprosa, 2016)
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer - hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid
Historie om arbeid og arbeidsliv
Hverdagshistorie
Historie om ære og respekt
Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv