Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Marte Mittet er forfatter og utdannet sosialantropolog. Hun gjorde feltarbeid i Australia med fokus på relasjoner mellom ulike etniske grupperinger. Marte er født og oppvokst i Hommelvik, men er i dag bosatt i Trondheim. Hun skriver hovedsakelig for moden ungdom, men bøkene passer også for voksne. Hennes første roman, Ulvehunger, ble nominert til Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur. Hennes andre roman, Heiloen, kommer ut våren 2022 og er inspirert av familiens opplevelser under andre verdenskrig. Martes grandonkel var en av lederne i Thingstad-gruppa fram til han ble henrettet på Kristiansten festning i 1943. Marte skriver på engelsk og oversetter selv til norsk.
HEILOEN
Trondheim, høsten 1942.
Sytten år gamle Nora har fått nok av tyske soldater i gatene. Broren, Peter, er aktiv i den kommunistiske motstandsbevegelsen, men nekter å la Nora bli med. Hun nøyer seg med å dele ut anti-nazistisk propaganda, inntil hun gjør seg fortjent til en plass i gruppa.
Nora blir mer og mer involvert i kampen mot nazistene. Samtidig intensiverer Gestapo jakten på motstandsfolk. Den ene etter den andre av Peters kamerater blir arrestert. Snart er det bare et spørsmål om tid før det er hans tur, og satt under nok press, knekker alle.
ULVEHUNGER
I romanen følger vi Vuk fra han er fjorten år til andre verdenskrig tar slutt fire år seinere. Ulvehunger er en brutal fortelling om en lite omtalt del av norsk krigshistorie. Den handler om to brødre, om synet på menneskeverd, og hva man er i stand til å gjøre under ekstreme forhold. Romanen er basert på virkelige hendelser.
I april 1941 ble Jugoslavia angrepet av Tyskland, Italia og Ungarn. Dårlig utstyrt, og tvunget til å forsvare seg på flere kanter, måtte den jugoslaviske hæren gi tapt etter elleve dager. Det oppsto raskt lokale motstandsgrupper, men nazistene slo hardt ned på dem. I juni 1942 kom de første jugoslaviske krigsfangene til Norge. De endte opp i leirer i Nord-Norge og Trøndelag. Vuk kunne vært en av dem.
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Militærnekting som krigsmotstand og fredskamp i Norge 1922 – 2022, (medforfatter) (Sakprosa, 2022)
Konflikt og kontroll i nord. Politiske, sosiale og etniske konfrontasjoner på Nordkalotten de første tiårene på 1900-tallet (Forenkla forlag, Sakprosa, 2022)
Andre tider i Norge nu. 100 års historie sett fra Folkets Hus Bodø 1920 – 2020 (medforfatter) (Orkana forlag, Sakprosa, 2020)
Landing i Bodø. Litterære bilder 1816-2016 (Orkana forlag, Sakprosa, 2016)
Start pressen! Avisene i Bodø gjennom 150 år (Akademika, Sakprosa, 2012)
VG, Saddam og vi. Et kritisk blikk på nyhetsdekningen av krig og konflikt (Inst. for journalistikk, Sakprosa, 2009)
Journalistikk i en digital hverdag. Innledning (med Arne Krumsvik) (Inst. for journalistikk, Sakprosa, 2008)
I journalistikkens grenseland. Journalistrollen mellom marked og idealer (Inst. for journalistikk, Sakprosa, 2004)
Fra fjærpenn til Internett. Journalister i organisasjon og samfunn (Aschehoug, Sakprosa, 1996)
Mediestrategier og fiendebilder i internasjonale konflikter. Norske medier i_x000D_skyggen av Pentagon_x000D_Mediestrategier og fiendebilder i internasjonale konflikter. Norske medier i_x000D_skyggen av Pentagon_x000D_Mediestrategier og fiendebilder i internasjonale konflikt (1994)
Johan Falkberget som presseman og politiker (med Arngeir Berg) (Tiden, Sakprosa, 1989)
Med hjerte i døra – et bidrag til doens historie (med Arngeir Berg) (Tiden, Sakprosa, 1984)
En samisk verdenshistorie. Hvordan et arktisk urfolk erobret verden, kolliderte med rasismen og blandet blod med kapitalismen (Cappelen Damm, Sakprosa, 2019)
Værfolk. Fra kysten Lindesnes og dalstrøka innafor til yr.no (foto Guri Dahl). (2016)
Sossen. Bohemdronningen (2015)
Tjuvholmen (foto Sigurd Fandango). (2014)
Helvetes engler. Hells Angels MC Norway (fotograf Marcel Leliënhof). (2014)
Høyblokken. En bygningsbiografi (Press, Sakprosa, 2013)