Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Fuglenes farlige ferd (Kagge Forlag, Sakprosa for barn og unge, 2024)
Insektene i hagen (Kagge Forlag, Fakta for barn og unge, 2023)
Reven. Portrett av et villdyr (Kagge Forlag, Sakprosa, 2021)
Blåhvalen (Kagge Forlag, Fakta for barn og unge, 2020)
Hvaleventyret. Hvordan vi nesten utryddet det største dyret som har levd (Kagge Forlag, Sakprosa, 2018)
Meisenes hemmelige liv (Kagge Forlag, Sakprosa, 2015)
Akvarieboka for barn (Tjern forlag, Fakta for barn og unge, 2013)
Gasskraft - tjue års klimakamp (Pax, Sakprosa, 2007)
Liste over bokutgivelser kommer her.
Se alle utgivelser
Se mindre
Andreas Tjernshaugen er forfatter og tidligere redaktør i Store norske leksikon, og har også formidlet kunnskap til et bredt publikum som kommunikasjonsmedarbeider og magasinredaktør. Han er en av forfatterne som bidrar til det nye verket Lille norske leksikon.
Andreas Tjernshaugen har skrevet åtte sakprosabøker om dyr, natur og miljøspørsmål. Tre av disse er barnebøker: Akvarieboka for barn (Tjern forlag, 2013, illustrert med forfatterens fotografier), Blåhvalen. Den utrolige historien om det største dyret som noen gang har levd (Kagge, 2020, illustrert av Line Renslebråten) og Fuglenes farlige ferd (Kagge, oktober 2024, illustrert av Sigbjørn Lilleeng). De to førstnevnte ble innkjøpt av Kulturrådet. Fuglenes farlige ferd er valgt ut som en av NORLAs (Norwegian Literature Abroad) såkalte fokustitler høsten 2024.
Barnebøkene har vært utgangspunkt for en omfattende formidlingsvirksomhet fra forfatterens side med flere hundre opptredener på skoler, biblioteker og andre arenaer. Blåhvalen er oversatt til fem språk. Den ble nominert til Brageprisen (2020) og prisen Årets vakreste bøker (2021).
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Aschehoug, Sakprosa, 2022)
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Cappelen Damm, Sakprosa, 2016)
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer - hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid
Historie om arbeid og arbeidsliv
Hverdagshistorie
Historie om ære og respekt
Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv