Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Aljimal Alarabia ala Althulog Alqutbia (Arabiske kameler på polar snø) (Daralfikr Alarabi) (Roman, 2007)
Liste over bokutgivelser kommer her.
Se alle utgivelser
Se mindre
Mohamed Saif Al-Mofty holder foredrag om det å stå midt i stormen, og se et godt, stabilt og veletablert liv gå i grus.
I oktober 1997 var Mohamed Saif Al-Mofty en veletablert forretningsmann i den konservative byen Mosul som siden 80-tallet var preget av ekstremisme, krig og konflikter. I november ble han smuglet ut av Irak, i desember var han en blakk asylsøker i Norge.
Hverken språk eller kultur var en barriere, og etter kun fire måneder i Norge klarte han å holde 1. mai tale, på norsk, ifølge han selv: «takket være depresjon og søvnløshet.» Han klarte å etablere seg på nytt etter to år, på grunn av sin kunnskap, optimisme og en unik evne til å se og gripe muligheter.
Han snakker om å ikke gi opp og hvordan man kan utfordre, og utvikle seg til tross for vanskeligheter uten familie og venner. Til slutt havnet han i et sted der alt var mot ham. Han ble møtt med mangel av støtte og ble ofte undervurdert av sine nye venner.
På Sunndalsøra ble han i 1999 leder for Flerkulturelt Forum og ble beskrevet som kulturbrobygger. Ved å se utveier istedenfor sperringer, klarte han motivere lokalsamfunnet for å snu en kritisk og negativ holdning til en mer åpen og inkluderende holdning.
Han inspirerer og motiverer alle som har fått livet snudd på hodet, går igjennom noe tøft, eller møter motgang.
I sine foredrag får du oppleve ekte historier med nerve. Mohammed Al-Mofty skaper både latter, men også tårer, og du kommer til å bli berørt. Han gir også gode råd og tips til hvordan man kan se muligheter, og hvordan man kan endre holdninger og negative tankesett bygget på erfaring og beste praksis. Han snakker til «alle».
Hans utdanning og selvutvikling er en daglig prosess, han jobber bevist med å smitte og inspirere de som jobber med ham, etter master i akvakultur 2005, statsautorisert tolk i 2015, bachelor i tolking desember 2022 og Norskspråklig debut, Den mørke dansen romanen fra innsiden av terrorgruppen IS i 2023.
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Aschehoug, Sakprosa, 2022)
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Cappelen Damm, Sakprosa, 2016)
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer - hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid
Historie om arbeid og arbeidsliv
Hverdagshistorie
Historie om ære og respekt
Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv