Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Mat er makt. Myter og muligheter i matens storpolitikk (Aschehoug, Sakprosa, 2011)
Nasjonal tvangstrøye - global tvangstrøye (antologi) (Mentor media, Sakprosa, 2008)
Liste over bokutgivelser kommer her.
Se alle utgivelser
Se mindre
Kaare M. Bilden er bondesønn og journalist. Han har jobbet i NRK, Dagbladet, Dagsavisen, Ny Tid (debattredaktør) og Morgenbladet. «Mat er makt» førte til mer enn 50 medieoppslag og to debatter på Dagsnytt 18. Boka ble kjøpt inn av Kulturrådet og er på pensumlista ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Her er noen sitater om boka:
«Dette er kløktig og skarp journalistikk rundt et viktig tema.» Lasse Midttun, Morgenbladet.
«Derfor er det all grunn til å hilse boken velkommen» Guri Hjeltnes, VG.
«Mat er makt heter boken du bør servere deg selv i sommer. Kaare M. Bilden følger matvarenes reise rundt verden, gjennom tollbarrièrer og klimafeller» Yngve Ekern, Aftenposten.
«Full av substans, men likevel lettlest» – Oikos, Økologisk Norge.
«Et svært leseverdig og sprekt innlegg» – Pål Christiansen, Dagligvarehandelen.
Matens storpolitikk
Hvordan skal vi klare å produsere nok mat til alle i framtiden? Hvorfor er det sult – i en verden som produserer mer enn nok mat? Og hva med klima og mat? Dette foredraget er en reise i matens storpolitikk. Fra middagsbordet hjemme hos forfatteren følger vi pengene og matvarene til åkeren på Hadeland, der han vokste opp. Vi reiser videre Kenya der vi snakker med småbrukere og bondelagsledere. Vi besøker restauranter og matmesser i Cape Town, Berlin og New York, og snakker med FNs mateksperter og andre forskere. Bli med på reisen!
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Aschehoug, Sakprosa, 2022)
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Cappelen Damm, Sakprosa, 2016)
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer - hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid
Historie om arbeid og arbeidsliv
Hverdagshistorie
Historie om ære og respekt
Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv