Trykk “Godkjenn informasjonskapslar” for å godkjenne at forfattersentrum.no lagrar informasjonskapslar på maskina di. Trykk "Val" for å lese meir om og slå av og på informasjonskapslar. Les meir om Forfattersentrum og personvern her!
Besøk (i antologien "Noe som er inni noe") (Nordnorsk forfatterlag, 2012)
Samenes aften – odne lea du vuorru (Dramatikk, 2011)
Sangene Riegádan stáljas, Oainnán du og Lean viimmat gávdnan du (Religiøs litteratur, 2011)
Revisjon av samiskspråklig konfirmantbok Oktavuohta (2011)
Fornorskningsoffer, i antologien MonolUng (2010)
Sárá beaivegirji / Saras dagbok, nordsamisk, lulesamisk, sørsamisk og norsk utgave (ČálliidLágádus, Ungdomsroman, 2010)
Mii leat ain dás/Vi er ennå her (Davvi Girji, Fagbok, 1997)
Liste over bokutgivelser kommer her.
Se alle utgivelser
Se mindre
Siri Broch Johansen/Juho-Sire er fra Deatnu – Tana. Hun er forfatter, scenekunstner og sanger og jobber tospråklig, på nordsamisk og norsk. Hun koser seg med nye formidlingssjangre, og dukker plutselig opp på en slam-poesi-kveld et sted nær deg. Hun har blitt tildelt Samerådets litteraturpris to ganger, i 2012 for boka Sárá beaivegirji/Saras dagbok, i 2016 for boka Mun lean čuoigi/Jeg er en skiløper. Hun har skrevet biografi om Elsa Laula Renberg. Hennes seneste utgivelse, Ujus Unni – det sjenerte multebæret ble utgitt februar 2024. Johansen er husdramatiker på Dramatikkens hus 2024-26, og har Statens kunstnerstipend som dramatiker 2024-28.
Kan bestilles for oppdrag: Johansen foredrar om den samiske foregangskvinnen Elsa Laula Renberg og andre personligheter innen den samiske kulturen, i tillegg til den samiske skolehistorien på norsk side. Hun driver også med slampoesi og sang. Johansen reiser i DKS med opplegg for videregående skole som er basert på boka Brev til kommisjonen. Opplegget kan tilpasses ifht hvor i landet skolen ligger. Alle oppdrag kan gjennomføres på nordsamisk eller norsk.
Meldingen er sendt til forfatteren. Du skal ha fått en kopi på e-post, men dette er internett, og her kan alt skje ... Har du ikke fått kopi av meldingen, ta kontakt med Norsk Forfattersentrum. Vi blir også veldig glade for beskjed dersom forfatteren ikke svarer deg. Du finner oss her!
Ups! Noe gikk galt. Har du fylt inn epost og melding?
Har du gjort en avtale med Siri Broch Johansen / Juho-Sire?
I Forfattarkatalogen finn du over 1800 forfattarar som tilbyr foredrag, opplesingar, bokbad, skrivekurs og mykje meir. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett forfattar til oppdraget ditt.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skogens menn. Minner og myter om hoggere og fløtere (Aschehoug, Sakprosa, 2022)
Minner som prosesser i sosial- og kulturhistorie (Cappelen Damm, Sakprosa, 2016)
Tøft å tåle. Når sjefen trakasserer - hva gjør vi da? Debattbok om trakassering, makt og kultur i arbeidslivet (Res Publica, 2014)
Hva forteller skogmuseene? Bok om historieformidling i norske og utenlandske skogmuseer. Norsk skogmuseums skrifter nr 2 (2005)
Astrids dagbok: Småbrukerliv 1971-1973. Historie om hverdagsliv. Skrevet sammen med Astrid Karlsmoen (Tapir Akademisk Forlag, 2004)
Historisk forsking, forståing og forteljing. Oversiktsbok om grunnleggende spørsmål innen historisk forskning og formidling (Samlaget, 2003)
Frå sosialhistorie til nyare kulturhistorie. Bok om nyere retninger innen historisk forskning (Samlaget, 2002)
Skogsliv. Kulturella processer i nordiska skogsbygder. Antologi utgitt/redigert sammen med flere forskere. Historiska Media (2000)
Veit og gate: daglegliv i Midtbyen i Trondheim 1880-1950. Kulturhistorie om dagligliv i by og gater (Universitetsforlaget, 1997)
Arbeid og miljø ved Follafoss tresliperi og Ranheim papirfabrikk 1920-1970. Dr.avhandling om arbeidets historie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Alltagsgeschichte og mikrohistorie. Fagbok om tysk hverdagshistorie. Historisk institutts skriftsserie, Universitetet i Trondheim (1994)
Papirarbeidernes historie: Norsk papirindustriarbeiderforbund 1913-1988. Fagforbundhistorie (Tiden, 1989)
Kulturhistorie om skog, skogsliv og skogsarbeid
Historie om arbeid og arbeidsliv
Hverdagshistorie
Historie om ære og respekt
Teori og metode innen historie om kultur og dagligliv