Forfatter og journalist Bjarne Riiser Gundersen og Malmø-forfatter Kristian Lundberg møtes til en samtale om dagens debattklima og ytringskultur, og om såkalte «svenske tilstander».
Hva ligger i denne relativt forslitte frasen, hyppig brukt av en rekke politikere som skremselspropaganda? Og hvordan kan man best beskrive dagens Sverige? Nabolandet vårt har gjennomgått store forandringer de siste årene fra flyktningkrisen og frem til i dag – finnes ikke lenger det fellesskapsorienterte, sosialdemokratiske systemet vi trodde vi hadde felles?
Gratis og åpent for alle. Velkommen!
Bjarne Riiser Gundersen (f. 1974) er kulturjournalist og forfatter, og underviser i journalistikk ved Høgskulen i Volda. Han har tidligere utgitt sakprosabøkene «Da postmodernismen kom til Norge. En beretning om den store intellektuelle vekkelsen som har hjemsøkt vårt land» (2016), som ble nominert til både Kritiker- og Brageprisen, og «Skrik. Historien om et bilde» (2013). Riiser Gundersen er i høst aktuell med «Svenske tilstander. En reise til et fremmed land» (2019) som lanseres i disse dager.
Kristian Lundberg (f. 1966) er en svensk forfatter oppvokst og bosatt i Malmø. Han har også virket som kritiker og jobbet som havnearbeider. Lundberg debuterte i 1991 med diktsamlingen «Genom september» og siden utgitt over 25 titler som omfatter alt fra krim, poesi og romaner. Særlig kjent er han for sin kritikerroste arbeiderlitteratur og bøkene «Yarden» (2009), «Og alt skal være kjærlighet» (2012) og «En hjemby» (2013), også kjent som Malmö-trilogien.
Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen .