Bok&Bar

Høsten er her og forfatterne er ute med nye bøker! Velkommen til en kveld med litterær samtale og opplesinger hos Norli Strandgaten. Opplesninger ved Kristian S. Hæggernes og Gro Jørstad Nilsen, og litterær samtale med Ida Hegazi Høyer og Gunnhild Øyehaug.

Kristian S. Hæggernes er bergenser og har siden debuten med diktsamlingen Tyngde av fallende skygge  i 2004 gitt ut kortprosa, diktsamlinger, noveller og romaner. Tidligere i høst utga han romanen Flo & fjære

Odd W. Surén, Dag og Tid skriver om Flo & fjære «Kristian Hæggernes har laga eit nært og fint portrett av ein gløgg og kjenslevar gut.»

Gro Jørstad Nilsen er forfatter, litteraturviter, lektor i norsk, bokanmelder i Bergens Tidende og frilansskribent. Hun debuterte i 2003 med romanen Nattelangs. 

I år er hun ute med Det lille steds forbannelse «Forunderlig alvorsfylt underholdningsroman fra en astrologitelefonsentral i det nordligste nord.»
Jan Askelund, Bergens Tidende

Gunnhild Øyehaug  debuterte i 1998 med diktsamlingen Slaven av blåbæret , og har siden skrevet flere novellesamlinger, romaner, essaysamlinger, og til og med et par filmmanus. Hun har mottat flere priser for sitt forfatterskap, deriblant Sultprisen og Doblougprisen. I år er hun aktuell med essaysamlingen Hjartet i skalkeskjulet

«Gunnhild Øyehaug er morsom, smart, ironisk og distansert, men innimellom er hun veldig inderlig også.»
Ola Innset, Vinduet

Ida Hegazi Høyer debuterte i 2012 med romanen Under verden, og etablerte raskt et originalt og kritikerrost forfatterskap. I 2015 ble hun kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet. Hun er blitt tildelt Bjørnson-stipendet og EU’s litteraturpris, og er oversatt til mange språk. I høst er hun ute med romanen Kirurgen.

«Ida Hegazi Høyer briljerer med et sylskarpt portrett av en ung kirurgs knusende fall.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Samtalen ledes av Eivind Riise Hauge.

Sted: Norli Strandgaten, Strandgaten 1, Bergen
Tid: 8. november 2022, kl 20.00

Arrangementet er gratis, enkel servering