Produksjonsstøtte til åtte forfattarar

Åtte forfattarar har i haust fått støtte frå Norsk Forfattersentrum til å lage litterære produksjonar med utgangspunkt i bøkene sine.

 

Årets pott med produksjonsmidlar var dessverre betydeleg mindre enn tidlegare år, og frå og med 2020 vil Norsk Forfattersentrum ikkje dele ut produksjonstøtte i det heile.

Mistesmykket

Ei av dei åtte som har fått støtte, er Ingvill Solberg (f. 1974). Solberg har gitt ut to diktsamlingar for vaksne og to bildebøker illustrert av Jill Moursund. Det er den eine av desse bildebøkene som no skal bli til skolesekk-forestillinga «Mistesmykket» for småtrinnet.

Bildeboka Mistesmykket kom ut i 2015 og handlar om Selma på 5 år som finn eit gammalt smykke på plenen framfor huset familien hennar bur i. Det viser seg at det var mormora hennar som mista smykket ein gong for lenge sidan, og det blir bestemt at Selma skal få smykket, men ikkje før på 13-årsdagen sin. Det blir for lenge å vente for Selma.

«Produksjonen Mistesmykket blir annerledes enn billedboka», fortel Ingvill Solberg i ein epost til Forfattersentrum. «I produksjonen forteller jeg historien om smykket som ble mistet og funnet og mistet igjen, som om det er noe jeg selv opplevde da jeg var 10 år. Og så fletter jeg inn historien fra min andre billedbok, Kråkeslottet, som er en bok om et skummelt hus der Selma må overnatte.»

Får hjelp frå regissør og musikar

Produksjonsmidla Forfattersentrum deler ut kan gå til alt frå lønna førebuingstid, til å hyre inn ekstern kompetanse. Ingvill Solberg skal gjere det siste: «Jeg får hjelp av regissør og skuespiller Hanne Brincker til å skape denne produksjonen og øve den inn, og komponist og musiker Tor Ingar Jakobsen, som skal tonesette et par sanger jeg har skrevet til produksjonen, samt lage noen lydeffekter. Jeg har også tenkt å kjøpe noen rekvisitter.»

Viktig støtte

Solberg legg til at dei 30 000 kronene frå Forfattersentrum kjem godt med: «Det betyr mye for meg å ha fått produksjonsmidler fra [Forfattersentrum]. For det første gjør det produksjonen mulig. Og for det andre betyr anerkjennelsen veldig mye for meg. Jeg har aldri søkt om produksjonsmidler før, og aldri søkt om å få reise på turné i Den kulturelle skolesekken, så det er flott at noen har tro på meg og prosjektet mitt!»

Her er lista over dei åtte forfattarane som har fått prokduksjonstøtte i 2019:

Forfatter Produksjon Sum
Maja Bekken Det var et under at vi ikke lekte oss i hjel kr 30 000
Hilde Hodnefjeld Lykke og ulykken kr 10 000
Ingeborg Eliassen Verksted Rimtull og krusedull kr 14 300
Ingvill Solberg Mistesmykket kr 30 000
Widar Aspeli Klatretall og tryllebokstaver kr 15 000
Johild Kosberg Bredin Bjørnstjerne og Paraplybyen kr 30 000
Rami Maktabi Dragen kr 30 000
Hege Østmo-Sæter Olsnes Rot og Bjørne Tegner kr 30 000