Vi skulle vært løver

12 år gamle Leona er født med guttekropp. Når hun flytter og begynner i en ny klasse, vil hun bare være en helt vanlig jente, og derfor forsøker hun å skjule det faktum at hun ikke er helt som de andre jentene.
I romanen Vi skulle vært løver tar forfatteren opp spørsmål om identitet knyttet til kjønn, og toleranse for dem som er annerledes. Romanen utkom i mai 2018 og har mottatt strålende kritikker. Line Baugstø leser utdrag fra boken, og åpner for samtaler rundt tematikken.

om produksjonen

– En ny jente i klassen! Malin er spent. Kanskje er det en ny bestevenninne? Kanskje er hun en superjente som kan hamle opp med Sarah og de andre som bestemmer i klassen? Men da den nye jenta begynner, er hun svært sjenert. Malin forsøker å bli kjent med henne, men Leona er ikke enkel å komme inn på. Det viser seg at hun skjuler en hemmelighet, en hemmelighet som blir brutalt avslørt i gymgarderoben.

12 år gamle Leona er transperson. Når hun flytter og begynner i en ny klasse, prøver hun å skjule at hun er «født i feil kropp», men etter en drøy uke avsløres hemmeligheten. Dette er et sjokk for ungdommene, og klassen har vanskelig for å akseptere sannheten om den nye jenta. Malin, som forteller historien, føler seg også lurt, og i et avgjørende øyeblikk svikter hun sin nye venninne. Men alt går bra til slutt.

I denne romanen tar forfatteren opp spørsmål om identitet knyttet til kjønn, og toleranse for dem som er annerledes.

om forfatteren

Line Baugstø er født og oppvokst i Kristiansand og bosatt i Oslo. Hun debuterte som forfatter i 1986 med romanen Reise i gult lys. Hun har siden gitt ut en lang rekke romaner, noveller og barnebøker, blant annet lettlestserien om Kaja og Stine.

Line Baugstø er en erfaren formidler. I flere år har hun hatt skrivekurs for både voksne og barn. Hun har også vært ute på en lang rekke turneer på barneskoler, ungdomsskoler og videregående skole, og fortalt om bøkene sine.

Mer om Line Baugstø i

Foto: Finn Ståle Felberg

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7. & 8. – 10. klasse

Produsent
Line Baugstø

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk krav
Har med minnepinne. Behøver laptop med nødvendige overganger samt projektor/lerret eller SmartBoard.

Programlengde
45 – 60 minutter. Maks tre forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

2018: DKS Oslo

kontaktinformasjon

Line Baugstø
Telefon: 97 65 31 24
E-post: lin-bau@online.no