Hva vet du om damer? Quizkveld med Marta Breen

Hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? Hva er tittelen på Vigdis Hjorths siste roman? Og hvem sa «Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!»?

om produksjonen

Hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? Hva er tittelen på Vigdis Hjorths siste roman? Og hvem sa «Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!»?
Arranger en feministisk quizkveld, da vel! Marta spør, dere svarer. Quizen holdes gjerne i kombinasjon med foredraget ”Kvinner i kamp”.

om forfatteren

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Blant dem er bøkene ”Piker, vin og sang” og ”Født feminist. Hele Norge baker ikke.”
I 2016 skrev Marta Breen boka ”60 damer på én time. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt” i samarbeid med serieskaper Jenny Jordahl. Boka byr på korte møter med kvinnelige pionerer i norsk historie. Breen og Jordahl har tidligere samarbeidet om boka ”F-ordet. 155 grunner til å være feminist” (Manifest, 2015), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Boka ”Kvinner i kamp” (2018) handler om kvinners kamp for frihet på verdensbasis og den er foreløpig solgt til 26 land. Også denne boka ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.
Breen er tidligere leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Mer om Marta Breen i

 

Foto: Morten Brun

produksjonsfakta

Målgruppe

Arena
Grupperom/auditorier

Teknisk krav

Programlengde
60 minutter

Elever
Maks 300 pr. formidling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Marta Breen
Telefon: 92 81 84 88
E-post: marta.breen@gmail.com