Ut i rommet

Hausten 2019 gav Anders Totland ut biletboka Ut i rommet, som ved første augesyn handlar om Alva som drøymer om å reisa til månen. Men minst like mykje handlar boka om mennesket sin kamp om å erobra verdsrommet. Det handlar om kappløp og dyr, om berømte frasar og gløymde heltar. Det heile blir med som eit bakteppe i denne økta, der forfattaren prøver å få elevane med på både tankesprang og meir nøkterne refleksjonar rundt mennesket si ferd ut i det uendelege verdsrommet.

Om produksjonen

Ei reise ut i verdsrommet.

Tenk at det faktisk har vore nokon på månen! Alva drøymer også om å reise ut i rommet. Men må ho vente heilt til ho blir stor?

«Ut i rommet» er ein del av Samlagets Leseland for barn som lærer å lese. Dette er gode historier med enkel tekst og sjarmerande illustrasjonar, skapte for å stimulere og inspirere ferske lesarar.

I tillegg til historia om Apollo 11 si ferd til månen, er Ut i rommet proppfull av spennande fakta om verdsrommet.

Om forfatteren

Anders Totland er utdanna kokk og samfunnsvitar, jobbar som journalist og organist, og held også føredrag om matauk. Han debuterte med barneboka Vampyrane i Eplehagen hausten 2015, og våren 2016 kom ungdomsboka Engel i snøen ut. Boka er så langt selt til Danmark, og Foreningen !les har brukt utdrag av boka både i årets txt-aksjon, Panser, og i neste års Tid for ti-kampanje. Når han ikkje jobbar, kokar han kaffi i skogen og fortel skrøner til ungane.

Mer om Anders Totland i
forfatterkatalogen

Foto: Marius Knutsen

Produksjonsfakta

Målgruppe
1.-4. trinn

Produsent
Anders Totland

Arena
Klasserom / grupperom / sal

Teknisk krav
Mikrofon

Programlengde
45 minutter. Maks tre forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Kontaktinformasjon

Anders Totland
Telefon: 462 96 458
E-post: totlanders@gmail.com