To hundre og sekstini dagar

Boka handler om vennskapet mellom to små unger, en gutt og ei jente, og tankene til gutten når jenta flytter. Regnet og savnet er gjennomgangstema.

om produksjonen

Dette er en vakker og poetisk forestilling til refleksjon og ettertanke. Bildene blir projisert på stort lerret, og det blir lesing, lydkulisser og livemusikk fra to musikere. Elevene skal kunne få en følelse av å sitte i regnet og i lyden. Musikerne vil lage ulike effekter, som f.eks en bil som kjører mot eller fra publikum. Lyden vil fungere som en slags scenografi som forsterker teksten og bildene. Deler av lyden vil være basert på feltopptak (opptak fra by/natur). Sammen med lyden som blir spilt live blir det skapt et rikt lydbilde, noe som gjør totalopplevelsen sterkere.

Presseklipp
Juryuttalelse, Årets vakreste bøker 2015:
Stemningsfulle bilder. Gjennomførte duse farger kler de vakre, detaljrike illustrasjonene, og setter et tydelig særpreg på boken. Spennende synsvinkler skaper dynamikk og variasjon gjennom historien.

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad:
Fin billedbok om vennskap. … Roald Kaldestad har skrevet en ren og fin tekst, men først og fremst er det Bjørn Rune Lies illustrasjoner som bærer framstillingen og skaper stemningen. … Og sin posisjon i eliten av norske barnebokillustratører har han siden bare styrket, [og] ikke minst med To hundre og sekstini dagar.

Camilla Ruhs, Pirion
… ei nydeleg og litt trist forteljing om venskap. Om det å oppleva at bestevennen flytter, om historia dei har hatt i lag og om saknet og lengta og om regn. Masse regn. Og eit nytt håp. … Biletboka er vakkert illustrert der gråblått og raudt er hovudfarger.

To hundre og sekstini dagar - cover

om forfatteren / utøverne

Roald Kaldestad er forfattar og musikar. Han har spela mykje med Sigrid Moldestad, Odd Nordstoga og  Magnet,  i tillegg til femten års fartstid i Storm Weather Shanty Choir. Han debuterte som forfattar i 2000 med Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Året etter kom Reven Ruben, og i 2003 Polkagrisen. Dei to første går stadig som høyrespel på NRK Super. I 2006 kom biletboka Englefjell, som er laga saman med Øyvind Torseter, og i 2010, Heavykatten og gitaren.

Mer om Roald Kaldestad i
forfatterkatalogen

 

Roy Ole Førland er utdanna musikklærar ved Høgskulen i Volda. Han jobbar som musikar, musikklærar og komponist i Bergen, samt på Barnas Kulturhus i Bergen. Førland har dei siste åra jobba mykje med musikk til lyrikk. Han spelar med A boy Named Sue, Heidi Marie Vestrheim, han lagar filmmusikk og har brei erfaring fra DKS og Rikskonsertane med produksjonane Heavykatten, Haikutronics, Time, Frå Hauge til haiku, Har du hørt det? og Hei Kalas!

To hundre og sekstini dagar - collage

Foto: privat

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 4. og 5. – 7. klasse (tilpasset opplegg)

Produsent
Roald Kaldestad og Roy Ole Førland i samarbeid med Turneorganisasjon for Hedmark

Arena
Klasserom / grupperom / sal

Teknisk krav

Programlengde
35 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg
30 minutter

Nedrigg
30 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Mottaker av Produksjonsstøtte for litterære produksjoner 2015.
Ny produksjon høsten 2015.

2015 – DKS Karmøy, DKS Hordaland, bokbåten Epos i Hordaland
2016 – DKS Karmøy, DKS Hordaland, bokbåten Epos i Hordaland, Turneorganisasjon for Hedmark  og Sør-Trøndelag
2017 – DKS Stord, Turneorganisasjon for Hedmark, DKS Hordaland,  DKS Sør-Trøndelag og DKS Bergen
2018 – Turneorganisasjon for Hedmark, DKS Hordaland, DKS Trøndelag, DKS Aust-Agder, DKS Vest-Agder
2019 – Turneorganisasjon for Hedmark, DKS Oslo, DKS Trøndelag, DKS Aust-Agder, DKS Bergen
2020 – DKS Sandnes og Turneorganisasjon for Hedmark
2021 – DKS Innlandet

kontaktinformasjon

Roald Kaldestad
Telefon: 95 46 07 49
E-post: kaldestad@hotmail.com

Diplom Årets vakreste Bøker 2015 – To hundre og sekstini dagar from Grafill on Vimeo.