Ti stille dager

Siv er i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder på tog mellom byer og fjell, skal hun endelig falle til ro på en pute med bena i kors. Foran henne ligger ni lange døgn hvor hun ikke skal kommunisere noen.

om produksjonen

Med utgangspunkt i sin roman, Ti stille dager, vil Mette Werner dele refleksjoner og kunnskap om hinduismens guder og buddhistisk meditasjon. Samtidig vil hun komme inn på hva indernes urgamle erfaring kan ha å si for oss i vesten i dag.

Forfatteren har selv reist mye i India og har praktisert såkalt innsiktsmeditasjon i mer enn 30 år. Som lærer i KRLE i ungdomsskolen har hun også erfaring med samtaler om religiøse temaer.

om forfatteren

Mette Werner debuterte med novellen Piker i tidsskriftet Vinduet i 1978. I 1980 ble hun ansatt i Teamfilm a.s som manusforfatter. Samme år kom novellefilmen Rabies, regi Jan Toreg og i 1982 novellefilmen Reisen. Werner har skrevet hørespill, artikler, noveller og romanene Jennys mamma, 2013 og Ti stille dager, 2017. I tekstene sine setter hun søkelys på vanlige mennesker liv. Reisen handler om integrering av psykisk utviklingshemmede i samfunnet, Jennys mamma tar for seg seksuelle overgrep i en familie og i Ti stille dager settes en alminnelig, vestlig kvinnes livserfaringer opp mot Østens filosofi: hinduismens guder og Buddhas lære om veien til Nirvana.

Werner har gjennom årene opphold seg over tid i Sveits, USA, India, Spania og Argentina. Etter endt lærerutdanning (1999) har hun kombinert skrivingen med undervisning i ungdomsskolen.

Mer om Mette Werner i

Foto: Sigurd Fandango

produksjonsfakta

Målgruppe
Mennesker i alle aldre som ønsker å vite mer om åndelighet og forskjellen på vesten og Østen. Ungdomsskole, VGS, høyskoler foruten foreninger, lag, organisasjoner, bibliotek, senioruniversitet, frivillighetssentraler, alternative fellesskap, andre grupperinger.

Produsent
Mette Werner

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk krav
PC, projektor og whiteboard eller tavle – for undervisning i skolen. En flippover eller lignede i mer samtalepregede samvær.

Programlengde
60 – 120 minutter. Tilpasset opplegg. Maks to forestillinger pr. dag

Elever
10 – 60 per forestilling

Opprigg / nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Mer informasjon om boka Ti stille dager på Facebook: Mette Werner, forfatter

kontaktinformasjon

Mette Werner
Telefon: 95 44 95 49
E-post: mettewerner@hotmail.com
Nett: Mette Werner på Facebook