The Urban Legend – Superheltverksted

Å kunne skape sin egen superhelt er for mange en stor og fjern drøm, men nå gir jeg muligheten til å lære dette bort. Superhelt verksted er noe som er spennende, lærerikt og engasjerende. På superheltverksted lærer jeg barn og unge hvordan man lager sin egen superhelt og tegneserie.

Om produksjonen

Ill. Josef Tzegani Yohannes

Å kunne skape sin egen superhelt er for mange en stor og fjern drøm, men nå gir jeg muligheten til å lære dette bort. Superhelt verksted er noe som er spennende, lærerikt og engasjerende.

På superhelt verksted lærer jeg barn og unge hvordan man lager sin egen superhelt og tegneserie.
Vi lager vår egen superhelt i felleskap og utvikler et tegneserie univers sammen.
Deretter deler jeg de fremmøtte i grupper, hvor de da får ca 20 minutter på å lage sin egen superhelt basert på det de akkurat har lært. Etter det så står de da foran hele klassen og forteller hva slags superhelt de nettopp har laget og hvilke superkrefter den har og hva de ønsker å redde verden fra.

OM THE URBAN LEGEND
The Urban Legend er Norges første superhelt tegneserie og har blitt en stor suksess både i Norge og ulandet. The Urban Legend er idag en del av skolepensum i Norge, Brasil, Sør-Afrika, Eritrea og Kenya. Det har blitt utgitt tre samlebøker gjennom Gyldendal og Cappelen Damm forlag. Det har også blitt laget åtte spesialutgaver som tar opp sosiale temaer som mobbing, ebola, klima, rasisme og førstehjelp.
The Urban Legend har samarbeidet med organisasjoner og bedrifter som The Nelson Mandela Foundation, The Malala Fund, Audi, Regnskogsfondet, 20th Century Fox, Verdens Naturfond og Oslo Kommune.

Om forfatteren

Foto: Ola Eggen

Josef Yohannes (f. 1980) er født i Danmark, men kommer opprinnelig fra Eritrea. Han flyttet til Norge da han var ni år og er oppvokst på Lindeberg i Oslo. Yohannes har studert statsvitenskap og menneskerettigheter og har deltatt på 3 FN-konferanser i regi av Harvard Universitet. Han har tidligere jobbet som lærer, frivillighetsarbeider i Røde Kors samt som miljøarbeider innenfor barnevernet. Yohannes er nylig utnevnt som ambassadør for «The Nelson Mandela Foundation» i Norge. Inspirert av hva han så og opplevde blant barn og ungdom han traff under Fotball-VM i SørAfrika, fikk Josef Yohannes i 2010 fikk idéen om å skape sin egen superhelt. The Urban Legend er tatt godt imot i Norge og er siden utgitt på norsk, engelsk, spansk, japansk og tigrinja (eritreisk).

PRISER Vinner «Best Entrepreneurial Artist» – Nordic Startup Awards 2018 Vinner «The Outstanding Young Person» – JCI Norway 2018.

I 2021 ble Josef Yohannes tildelt OXLO-prisen for hans innsats for å gjøre Oslo til en raus, inkluderende og åpen by for alle, fri for fordommer, rasisme og diskriminering.

 

Produksjonsfakta

Egner denne produksjonen seg i skolen:
Ja
Tekniske krav:
Trenger skjerm, lyd og oppsett til Mac
Programlengde:
90 minutter
Opprigg/nedrigg:
15 minutter/ 15 minutter
Pris:
kr. 8 500.- pr. forestilling

Kontaktinformasjon

E-postadresse til kontaktperson:
Josef@theurbanlegend.no