Klimaforedrag med Josef Yohannes (The Urban Legend)

Josef Tzegai Yohannes spesialutgave om klima er mer aktuell enn noensinne og har fokus på klima & miljø.

OM PRODUKSJONEN

Denne produksjonen viser hvordan litteratur i tegneserier kan brukes til å belyse de alvorlige utfordringene vi står ovenfor idag når det kommer til klima og miljø.

I løpet av produksjonen vil Yohannes fortelle om spesialutgaven, dele fra sin egen historie og fortelle om skapelsen av The Urban Legend. Han snakker om hvordan han bruker sine superevner som forfatter til å skape en norsk superhelt som kjemper mot urettferdighet, mobbing og som kjemper for barns rettigheter over hele verden. En superhelt som er kul og spennende samtidig men samtidig har et viktig budskap.

Det åpnes for spørsmål og det hele avsluttes med en digital quiz i regi av Kahoot.

Josef ble inspirert til å lage en klimautgave etter å ha laget en spesialutgave av The Urban Legend mot mobbing i 2018. Han henvendte seg til miljøorganisasjonene som er med på prosjektet, og de ga ham tips til hvordan han kunne ta for seg temaet.

“Arbeidet med klimautgaven har vært både en utfordring og en glede, sa Yohannes. “Utfordrende på grunn av temaet — det var ikke enkelt å få med temaene jeg ønsket å ha med, som forurensing, global oppvarming og avskoging av regnskogen. En glede fordi researchen gjorde meg mer oppmerksom på miljøutfordringene, og mer bevisst på mine egne handlinger.»

Han snakker om klimautfordringene vi står ovenfor idag og hvordan vi kan løse de ved å ta enkle grep i hverdagen vår som kan ha en stor og positiv effekt på planeten vår.

OM FORFATTEREN

Josef Tzegai Yohannes er født i Danmark, men kommer opprinnelig fra Eritrea. Han flyttet til Norge
da han var ni år og er oppvokst på Lindeberg i Oslo.

Yohannes har studert statsvitenskap og menneskerettigheter og har deltatt på 3 FN-konferanser i regi av Harvard Universitet. Han har tidligere jobbet som lærer, frivillighetsarbeider i Røde Kors samt som  miljøarbeider innenfor barnevernet. Yohannes er nylig utnevnt som ambassadør for «The Nelson Mandela Foundation» i Norge.

Inspirert av hva han så og opplevde blant barn og ungdom han traff under Fotball-VM i Sør-Afrika, fikk Josef Yohannes i 2010 fikk idéen om å skape sin egen superhelt The Urban Legend

Foto: Jørgen Storhaug

PRODUKSJONSFAKTA

Dette prosjektet er gjort i samarbeid med Oslo Kommune, Fritt Ord, Regnskogsfondet, WWF, Norsk elblforening, Audi og Infinitum. Klimautgaven av The Urban Legend vil bli en del av skolepensum 1-10. Klasse via Cappelen Damm´s nye digitale læringsplattform.

Målgruppe
1 – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS (tilpasset opplegg)

Produsent
Josef Tzegai Yohannes

Teknisk behov
Trenger lyd og oppsett til Mac

Programlengde
45 minutter

Elever
Maks 40  elever

Opprigg
En time

Nedrigg
En time

KONTAKTINFORMASJON

E-post: josef@theurbanlegend.no