Svaret er sjiraff

Hva er det med dyr som fascinerer oss mennesker? Er det fordi vi kjenner oss igjen i dem? Vi kan se at mange dyr liker å leke. Men har dyr følelser? Meninger? Og går det an å ha et dyr som bestevenn? Verdens høyeste dyr, som er en sjiraff?

Det går an i fantasien.

Om produksjonen

Forfatter Mari Kjetun vil diskuterer med elevene om blant annet hva det er med dyr som fascinerer oss mennesker. Har dyr følelser? En sjiraffmor forlot ikke sin døde kalv. Hun verken spiste eller drakk. Da kjenner kanskje dyr på sorg, også?

Mari vil lese et utdrag fra boka Røre, rabalder og en sulten sjiraff. Her er temaet en fin følelse, nemlig forelskelse. Hun tilpasser opplegget etter hvilke elever hun skal møte. Hun vil også forklare hva som er forskjellen på å skrive fakta- og fantasibøker.

Foto: Privat

Om forfatteren

Hele livet har forfatter Mari Kjetun levd med en firebeint venn; hund, katt, kanin – og marihøner. Favoritten over alle, er sjiraff, som ble yndlingsdyret da Mari var ei lita jente. Fascinasjonen for det langbeinte dyret har hun fremdeles. Derfor er det ikke så rart at hun lurer inn noe som har med sjiraff å gjøre i bøkene sine. Mari hadde likt å skrive en bok som het «Mitt liv som sjiraff».

Mari har skrevet mange bøker for barn og ungdom, og med seg på skolebesøket har hun fakta- og fiksjonsbøker som handler om vennskap, forelskelser og … sjiraffer.

Foto: Haakon Thue Lie

Produksjonsfakta

Målgruppe:          1. – 3. trinn

Produsent:           Mari Kjetun

Arena:                   Klasserom/grupperom

Teknisk krav:        Prosjektor med HDMI-kabel, lerret, “Mygg”/mikrofon ved store grupper

Programlengde: 45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever:                   Maks 30 per forestilling

Opprigg / nedrigg: 10 minutter

Pris – se forfattersentrum sine takster

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Kontaktinformasjon

Mari Kjetun
E-post: mari@kjetun.no
Nettside: www.kjetun.no