Superbitchene

Om å våge å være seg selv når alle andre virker mye kulere.

om produksjonen

Å være annerledes er ikke lett – det vet Anne Bea alt om. Hun er født med albinisme og har alltid skilt seg ut. Men nå som hun går i 7. klasse, føles hverdagen plutselig enda vanskeligere. Ikke bare er hun forelska i uoppnåelige Magnus, hun havner også i skuddlinja til klassens tre superbitcher. Heldigvis har hun bestevennen Nils, som alltid stiller opp. Sammen tar de opp kampen mot superbitchene.

Bøkene om Anne Bea, Nils og superbitchene har vunnet en rekke hjerter siden den første boka kom i 2014. Skolehverdagens opp- og nedturer, rangordningen i klasserommet, forelskelse, vennskap og det å føle seg utenfor er temaer som de fleste 9–13-åringer kjenner seg igjen i.

Det er nettopp disse temaene som står i sentrum når A. Audhild Solberg besøker elever på 5.-7. trinn. Hun leser høyt fra bøkene og snakker om hvordan hun opplevde sin egen berg-og-dal-bane-kjøring mellom forelskelser, korpsflauser og aaaaaltfor mange fregner. Var det de opplevelsene som gjorde henne til forfatter? Bør man bruke egne følelser og minner når man skriver? Hvordan har Anne Bea det inni seg? Hvorfor er superbitchene så slemme? Svarene får elevene i løpet av en skoletime med mye humor og latter – og en stor porsjon underliggende alvor.

om forfatteren

Audhild Solberg er født i 1975 og vokste opp i den lille bygda Sauland i Telemark. Hun er utdannet litteraturviter og jobbet flere år i forlagsbransjen før hun tok steget over i forfatternes rekker med barneboka Kampen mot superbitchene (2014). Den ble tatt svært godt imot av både lesere og anmeldere, og vant ARKs barnebokpris samme år. Boka har vunnet flere andre leserpriser og er oversatt til åtte språk. Oppfølgerne Superbitchene driter seg ut (2015) og Det spøker for superbitchene (2016) er også solgt til flere land. Den fjerde og siste boka i serien, Superbitchenes hemmelighet, kommer høsten 2017.

Audhild bor på Grünerløkka i Oslo, er glad i film, historie og bøker, og elsker alt som har med England å gjøre. Hva A.-en i navnet hennes står for?
 Vel, Anne Bea er ikke bare oppkalt etter mormoren sin, for å si det sånn!

Mer om Anne Audhild Solberg i
forfatterkatalogen

Foto: AKAM1K3

Foto: AKAM1K3

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7. klasse

Produsent
A. Audhild Solberg

Arena
Klasserom/grupperom med stoler/benker

Teknisk krav
Projektor, lerret og PC/mac

Programlengde
45 -60 minutter. Maks tre forestillinger pr. dag.

Elever
60 per forestilling

Opprigg / nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Audhild Solberg er en etterspurt forfatter og er ofte på skole- og bibliotekbesøk. Hun har også vært gjest på bl.a. Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, Barnebokfestivalen i Oslo, Barnebokfestivalen i Grimstad, Appelsinia Litteraturfestival i Skien, Bok i Lofoten, Bøker i Bø og Ord i Grenseland samt på flere bokmesser i utlandet. Hun har vært på turné med Den kulturelle skolesekken i Buskerud og Sør-Trøndelag og Oslo, Trondheim og Bergen kommune. Høsten og våren 2017/18 turnerer hun i Akershus, Buskerud, Finnmark, Hordaland, Oppland, Telemark og Vestfold.

kontaktinformasjon

A. Audhild Solberg
Telefon: 99 15 15 52
E-post:  anneaudhild@hotmail.com
Hjemmeside: www.superbitchene.com