Spor av meg

Hvem er jeg og hva er jeg? Hvilke spor lager og setter jeg? Hva gjør meg til Jeg?

OM PRODUKSJONEN

Teaterforestillingen Spor av meg tar utgangspunkt i små barns aktive undring, utforskende bevegelser og sporsettene lyder. Med tekster fra Svein Nyhus´ vakre barnebok Jeg inviterer Glød/Tussilago Produksjoner inn i en skoglysning, et landskap av undring, lek og historier av, om og rundt Jeg. En herlig sprelsk, fysisk og musikalsk forestilling om det å bli og være Jeg.

Gjennom vår utforskning av verden, setter vi spor på vår vei, og verden vi utforsker setter spor i oss gjennom det vi opplever. På denne måten formes vi av, og former vi verden rundt oss samtidig.

Forestillingens form er leken og fysisk og musikalsk. Nyhus’ tekster tar utgangspunkt i situasjoner fra hverdag og lek som barna kjenner seg igjen i, og identifiserer seg med. Samtidig rommer tekstene filosofiske og eksistensielle spørsmål og problemstillinger som skaper rom for undring og utforsking.

spor-av-meg-collage

om forfatteren

Svein Nyhus er en prisbelønnet illustratør og barnebokforfatter. Han har utdannelse fra grafisk linje ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, og debuterte i 1995 med Drømmemaskinen.

Flere av bøkene til Svein Nyhus formidler filosofisk og eksistensiell undring i et enkelt språk. Bøkene hans favner både det vakre og skumle, det hverdagslige og det magiske på en gang.

De er enkle nok til å fange oppmerksomheten helt ned til de minste leserne, men samtidig så komplekse at en voksen vil få minst like mye ut av dem.
  (Adele Lærum Duud, barnebokkritikk, om Opp og ut ,2008)

Han har arbeidet som illustratør for blant annet blader og aviser. Han har skrevet og tegnet billedbøker, og samarbeidet med forfatteren Gro Dale om flere bøker som både voksne og barn har stor glede av med psykologiske og symbolske motiver.

Mer om Svein Nyhus i
forfatterkatalogen

Foto: selvportrett

Foto: selvportrett

om utøverne

Utøvere:
Elisabet Hagli Aars er utdannet skuespiller fra GITIS Scandinavia. Hun har jobbet som frilans skuespiller og danser siden 2005. Hun har erfaring fra forskjellige former og uttrykk, og lang erfaring med å spille for barn. Hun har blant annet jobbet ved Teater Innlandet, Haugesund Teater, Akershus Teater, Loop Loop Loop by Laura og Victoria Productions. Hun har også produsert flere forestillinger, både alene og sammen med andre. Utøver og co-produsent i prosjektet.

Kristine Norberg studert dramaturgi ved Universitetet i Århus, drama ved Universitetet i Trondheim og PPU ved Universitetet i Agder. Hun har bred erfaring fra ulike sider av scenekunstfeltet, administrativt som tidligere produsent i Den Kulturelle Skolesekken i Aust-Agder, og kunstnerisk som frilans scenekunstner; Primært som performanceutøver, regissør og produsent, men også som danser og skuespiller. Utøver, initiativtaker til og produsent i prosjektet.

Koreografikonsulent og ytre øye:
Signe Alexandra Domogalla er også understudy for Kristine Norberg. Hun er danser og koreograf, også fra Arendal men bosatt i Oslo. Signe har master i koreografi fra KHiO og har erfaring som dansekunstner på flere arenaer i Norge, innen samtidsdans, danseteater, stedsspesifikke forestillin

medvirkende-spor-av-meg-collage

produksjonsfakta

Målgruppe
Barnehage og og 1. – 4. klasse

Produsent
Glød/Tussilago Produksjoner (Elisabet Hagli Aars og Kristine Norberg)

Arena
Gymsal, scenerom, aula, samfunnshus, kulturhus etc.

Teknisk krav
Blending hvis mulig.
Scene 4 m x 4 m x 2, 5m (b x d x h)

Programlengde
30 minutter. Maks to forestillinger per dag.

Elever
60  per forestilling.

Opprigg
90 min. (Ved eventuelt flytt er opprigg til andre forestilling 60 min)

Nedrigg
45 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

2015: DKS Arendal, Diverse lørdagsteatre og biblioteker
2016: Turné gjennom Barneteatret Vårt i Ålesund, Den Kulturelle Bæremeisen Aust-Agder, Diverse lørdagsteatre og biblioteker
2017: DKS Oslo, Diverse lørdagsteatre og biblioteker

kontaktinformasjon

Elisabet Hagli Aars
Telefon: 91 70 69 96

Kristine Norberg
Telefon: 95 89 13 71

E-post: post@tussilagoproduksjoner.no / glodproduksjoner@gmail.com
Nettside: tussilagoproduksjoner.no/ glodproduksjoner.no