Søt og farlig

Mari Kjetun er en dyreentusiast og har gitt ut mange bøker for barn om dyr.  Fascinasjonen for dyr er hun ikke alene om å ha: Hvorfor er vi mennesker så opptatte av dyr? Fordi vi kjenner oss igjen i dem? Fordi de er søte? Litt rare?

Om produksjonen

Overraskende mange nydelige, nusselige dyr, er egentlig skikkelig skumle. Det er for eksempel ikke særlig lurt å klappe en koala. Eller svømme bort til en bever. Å gå bort til en hund du ikke kjenner, er heller ikke så smart. Derfor er det bra å lese faktabøker om dyr fra A til Å.

Mari vil i løpet av timen snakke om hva som er forskjellen mellom fakta- og fantasibøker. Og hvor viktige alle dyr er for planeten vår. Hvis en tiger kunne snakke: Vil den ha sagt at om litt lever den kanskje bare i fantasien vår? Og visste du at sjiraffer er utrydningstruet? Her forteller hun litt om hvilke farer de høyreiste dyrene står overfor.

Elevene får skrive om sitt favorittdyr – de velger selv om det skal være en fakta – eller en fantasibok. Noen vil kanskje tegne. En løve som jobber i en sportsbutikk, er en fortelling i seg selv.

Foto: Mari Kjetun

Om forfatteren

Mari Kjetun har utgitt bøkene om Tessa: Tyver, trøbbel og en lysende komet og Røre, rabalder og en sulten sjiraff. I lesestartserien finnes bøkene om Max: Helt Max i dyreparkenHelt Max i AfrikaHelt Max fyrtårnflaksHelt Max fallskjermsjiraff. For Gyldendal undervisning har hun skrevet KattekammeratenePilotpirateneSara Sol og Hulesteinens hemmelighet.

Forfatteren har i mange år besøkt flere hundre skoler og deltatt på barnebokfestivaler og kulturarrangementer.

Mer om Mari Kjetun i

Foto: privat

FORBEREDELSER

Før Mari kommer på besøk kan elevene finne ut hva som er deres favorittdyr og noen fakta om det dyret.

Produksjonsfakta

Målgruppe:          1. – 3. trinn

Arena:                   Klasserom/grupperom

Teknisk krav:        Prosjektor med HDMI-kabel, lerret, “Mygg”/mikrofon ved store grupper

Programlengde: 45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever:                   Maks 30 per forestilling

Opprigg / nedrigg: 10 minutter

Pris – se forfattersentrum sine minstesatser

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Mari Kjetun
E-post: mari@kjetun.no
Nettside: www.kjetun.no