Skumliser og hvordan en bok blir til

Eldrid Johansen har utgitt mange bøker for barn. Hun forteller hvor hun får ideer fra, hvordan en bok blir til og hvordan hun skriver slik at historien blir spennende. Eldrid har med seg ferdige, og uferdige, bøker og avslører forfatterhemmeligheter og triks.

Om produksjonen

Hun tilpasser opplegget ut fra hvilket klassetrinn/hvem hun møter. Elevene avgjør selv om de får høre mest grøssende skummelt, om Bjørnar som får en valp eller om Sara som vil bli stjerne.

I tillegg til å være forfatter jobber Eldrid som sanger og syngende skuespiller, og hun forlater ofte elever som med stjerner i øynene uttaler at det nye drømmeyrket er å bli forfatter!

Om forfatteren

Eldrid Johansen er barne- og ungdomsbokforfatter, religionshistoriker og sanger. Hun har utgitt 21 bøker; seksten lettlest-titler for barn, ungdomsromanen Charliblogg,  postkortsamlingen Hilsen fra lykkelandet, pårørendeboka Meg også- for barn og ungdommer som opplever sykdom i familien og Den gammelegyptiske dødslitteraturene og tekster om livets vei.

Eldrid turnerer mye for Den kulturelle skolesekken med opplegg rundt bøkene sine, med skrivekurs og med egenproduserte forestillinger, bla den Gullsekknominerte Hujedamej. Hun har turnert i Akershus, Oslo, Oppland, Buskerud, Aust-Agder, Hedmark, Sør-Trøndelag og Troms i tillegg til en rekke enkeltstående skole- og biblioteksbesøk, samt barnebokfestivaler. Hun er fast spaltist i magasinet BOK.

Mer om Eldrid Johansen i
forfatterkatalogen

Foto: Nils Johansen

Foto: Nils Johansen

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 4. klasse

Produsent
Eldrid Johansen

Arena
Klasserom, bibliotek eller allrom (kan også opptre i gymsal)

Teknisk krav
Smartboard eller projektor/lerret

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Eldrid er en ettertraktet formidler, har besøkt tusenvis av klasserom og vært på utallige DKS-turneer de siste ti årene.

Skoleåret 2016/17: Turneorganisasjonen på Hedmark, Lørenskog og Vest-Agder DKS og skal ha div. enkeltstående oppdrag ved festivaler, bibliotek og skoler.

kontaktinformasjon

Eldrid Johansen
Telefon: 97 67 29 69
E-post: eldridjo@gmail.com