Skriv genialt på 45 minutter

Lurer du på hvordan du kan fortelle de beste historiene?  Vil du lære å lyve deg ut av trøbbel på en mest mulig troverdig måte? Eller har du rett og slett lyst til å skrive virkelig genialt?

om produksjonen

I boka Skriv genialt! Den fullstendig rå skriveboka for kommende stjerneforfattere, er Steffen og Eldrid 12 år, illustrert av Ingrid dos Santos, gjennomgangsfigurer. Figurene er det pedagogiske verktøyet vi benytter for å få leserne og elevene til å identifisere seg.

Eldrid 12 år er skoleflink, samvittighetsfull og en nesten parodisk stereotypi på flink pike. Steffen 12 år er et kreativt rotehue, mindre glad i skole, og en som liker å ta snarveier. Ved hjelp av figurene har vi gjennom boka synliggjort at det finnes flere innganger til å like å finne på historier og til å ville skrive tekster.

Med midler fra Litteraturbruket er vi nå i gang med å gjøre figurene Steffen og Eldrid levende på skjerm i små animasjonsfilmer, såkalte infotainments. Forskning forteller at informasjon lettere tas opp gjennom video med grafiske elementer, enn forelesninger eller ren tekst. Vi håper derfor disse filmene blir et verdifullt supplement til produksjonen.

I Skriv genialt på 45 minutter! tar vi for oss elementene, byggeklossene, i en historie. Hvordan man får, og sanker idéer. Research. Utklekking av plott. Karakterer. Miljø. Disposisjon. Synsvinkler. Sjangre. Dramaturgi. Gode begynnelser og enda bedre slutter.

Enkle sjekklister for begynnelser og plott guider elevene til å forme sin historie på best mulig måte. Rett og slett: Slik skriver du genialt!

Skriv genialt på 45 minutter

om forfatterne

Steffen RM Sørum er forfatter og forlagsredaktør. Han har utgitt 14 bøker og bidratt i en rekke antologier. De siste utgivelsene er Dødsengler-trilogien der tredje bind Endelikt kom november 2015, samt den populære Korsfarer-serien.

Steffen har turnert ungdomsskolene i Oslo, vært booket mange år på rad av Turneorganisasjonen på Hedmark, DKS Oppland, DKS Buskerud, Hordaland, samt turneer i Grimstad, Ringerike og på Karmøy. Steffen har holdt skrivekurs i flere år i Osloskolene, ved anti-rasistisk-senter, i Ringerike og på Karmøy (Silk-festivalen), og har opptrådt ved en rekke festivaler.

www.indreoslokjemp.no
Mer om Steffen RM SØrum i
forfatterkatalogen

 

Eldrid Johansen  er barne- og ungdomsbokforfatter, religionshistoriker og sanger. Hun har utgitt 21 bøker. Seksten lettlest-titler for barn, ungdomsromanen Charliblogg,  postkortsamlingen Hilsen fra lykkelandet, pårørendeboka Meg også- for barn og ungdommer som opplever sykdom i familien  )og Den gammelegyptiske dødslitteraturene og tekster om livets vei.

Eldrid turnerer mye for Den kulturelle skolesekken med opplegg rundt bøkene sine, med skrivekurs og med egenproduserte forestillinger, bla den Gullsekknominerte Hujedamej. Hun har turnert i Akershus, Oslo, Oppland, Buskerud, Aust-Agder, Hedmark, Sør-Trøndelag og Troms i tillegg til en rekke enkeltstående skole- og biblioteksbesøk, samt barnebokfestivaler. Hun er fast spaltist i magasinet BOK og jobber fra 2016 som litteraturprodusent for Akershus DKS.

www.eldridjohansen.wordpress.com
Mer om Eldrid Johansen i
forfatterkatalogen

Foto: Becs Viveash

Foto: Becs Viveash

om illustratøren

Ingrid dos Santos er Illustratør, animatør og designer. Hun har siden 2011 jobbet med å visualisere idéer for en rekke norske og utenlandske tidsskrifter, nettbaserte mediesider og reklamebyråer. Hun har blant annet tegnet for VG, Aftenposten, Audi, NRK og Nettavisen, og har også utviklet animerte kortfilmer som har blitt brukt i diverse norske reklamekampanjer. Hun har bachelor i illustrasjon og animasjon fra Kingston University i London fra 2010. I 2012 startet hun Inky Studio i Volda og dannet et nettverk med andre kreative foretak som hun samarbeider med i ulike prosjekt. Fra 2012 til 2014 underviste hun i animasjon og design ved Høgskulen i Volda.

www.altordnerseg.blogg.no
ww.ingriddossantos.no

Foto: Aftenposten.no

Foto: Aftenposten.no

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7. klasse og 8. -10. klasse (tilpasset opplegg)

Produsent
Steffen RM Sørum og Eldrid Johansen

Arena
Klasserom

Teknisk behov
Tilgang på smartboard eller lerret og projektor (vi viser animasjonsfilmer)

Programlengde
Fra 45 min til tretimerskurs og dagskurs. Maks to forestillinger per dag.

Elever
30. Tilpasset – 45 min varianten kan fremføres for en stor elevgruppe, skrivekurs der de skal jobbe og få tilbakemelding færre.

Opprigg
10 minutter.

Nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Skriv genialt kunne oppleves i sirkusteltet under Lillehammer litteraturfestival og på Kulturfest Tøyen/MINI-ØYA i Oslo, mai 2015. Da i 45 minutter-versjonen. Steffen og Eldrid gjennomførte et lengre skrivestimulerende kurs på Ekeberg skole som resulterte i en bok/tekstsamling fra elevene våren 2016, samt et tre dagers sommerskole-skrivekurs for ungdom i Aschehougs lokaler 28-30 juni 2016.

Produksjonen Skriv genialt skal skoleåret 2016/17 ut for Den kulturelle skolesekken i Akershus og Sør-Trøndelag, i tillegg til tre-timers skrivekurs under Appelsinia i Skien i september 2016 og for alle 5-klassingene i Porsgrunn november 2016-januar 2017.

kontaktinformasjon

Eldrid Johansen
Telefon: 97 67 29 69
E-post: eldridjo@gmail.com

Steffen R.M. Sørum
Telefon: 40 85 37 57
steffensorum@hotmail.com