Skogen i hjartet

En vakker og stillferdig reise om froskens ferd gjennom vinteren, en forestilling som oppmuntrer til bevegelse og samklang med de minste barna.

om produksjonen

Skogen i hjartet er en diktsamling som forteller om en frosk sin reise gjennom skogen, gjennom de fire årstider. Froskens livssyklus gjennom endring og stabilitet, ytre og indre påvirkning. Ide og konsept bak forestillingen er utviklet av Cecilie Jørstad, og med sitt utvalgte ensemble har hun utviklet en sanseopplevelse for barn;

I forestillingen Skogen i Hjartet skaper vi et rom for stillhet, utfoldelse, aktiv lytting og sanseopplevelser. Inspirert av den meditative stemningen i Hanne Bramness dikt, komponeres en forestilling der barna selv blir medaktører, der poesiens rytme driver fortellingen fremover, og der det hele tiden finnes rom for improvisatoriske element og kommunikasjon.  Poesien er utfordrende og på nynorsk, vi søker kommunikasjon. Scenografien er abstrakt, med konkrete elementer som barn av aldersgruppen gjenkjenner; paraplyer og byggesteiner blir hovedelementer. Disse kan bygges og omformes og skape nye rom og årstider. Et utfoldelsesrom, barna vil kunne gå inn i etter forestillingens slutt.

Skogen i hjartet er den tredje og avsluttende produksjonen, i en serie, der målet er å nå et yngre publikum med poesiens kraft og underfundighet. Der produsent og utøver, Cecilie Jørstad, over en 10 års periode har med utgangspunkt av en poets diktsamlinger, skapt forestillinger rettet til ulike målgrupper, med ulike kunstnere som samarbeidspartnere, av ulik nasjonalitet.

om forfatteren

Hanne Elisabeth Bramness er en norsk lyriker, barnebokforfatter, oversetter og forlagsredaktør.

Bramness debuterte med Slow Climb i 1982, og har siden gitt ut en rekke diktsamlinger, både egne og oversatte. Hun fikk i 2006 Doblougprisen for sitt forfatterskap, og i 2012 mottok hun Wergelands Åre for sitt forfatterskap. Hun også mottatt priser for sine gjendiktninger. Hun er redaktør for og initiativtaker til Stemmens kontinent, en serie med internasjonale kvinnelige lyrikere fra det 20. århundre utgitt av Cappelen.

Mer om Hanne Bramness i

Foto: Tine Poppe

om de medvirkende

Cecilie Jørstad er skuespiller, sanger, komponist, faglærer i teaterproduksjon ved vgs.
Utdannet ved Rose Bruford college, London og HiO. Bred erfaring innen moderne- og klassisk teater, storytelling og musikk, i inn- og utland. Medvirker i Tord Gustavsen ensemble, sist i prosjekt Vintersong (NRK P2 des. 2015). Eplesøvn (turné 2014-16), Fairytales in Craft (2015-16).

 

 

Mats Eilertsen er en norsk jazzmusiker (kontrabass) og jazzkomponist, utdannet ved jazzlinja NTNU.
Han har åtte albumutgivelser i eget navn. Den siste Rubicon for det tyske plateselskapet ECM, som han også vert tingingsverkskomponist på Vossajazz 2014.

Memorabilia oppført ved Trondheim JazzFestival i 2014 med Mats Eilertsen Trio +Trio Mediaeval. Han har medvirket på flere titalls plateutgivelser med Tord Gustavsen, The Source, Arve Henriksen, Nils Økland, Jazzmob, Dingobats, Håkon Kornstad Trio, bandet Food med engelske Iain Ballamy, Jacob Young Band, Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra, Håvard Wiik Trio og JazzCode.

Han var nominert til Spellemannprisen 2013 for albumet Skydive og Spellemannprisen 2016 for Rubicon, begge i klassen jazz.

 

 

 

 

 

 

produksjonsfakta

Målgruppe
Barnehage og 1. – 4. trinn

Produsent
Cecilie Jørstad

Medvirkende

Cecilie Jørstad: Skuespiller
Mats Eilertsen: Kontrabass
Yvonne Wiche Levinsen: Bevegelseskoreografi
Biba S Jelusic: Scenografi
Yifan Wang: Scenografi/kostyme

Arena
Sal / aula.

Teknisk behov

Programlengde
20 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
70 per forestilling

Opprigg
90 minutter

Nedrigg
40 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Mottaker av produksjonsstøtte 2018.

Tidligere samarbeid mellom aktører: fairytalesincraft.com
Tidligere forestillinger basert på Hanne Bramnes’ diktining: https://vimeo.com/139138856

kontaktinformasjon

Cecilie Jørstad
Telefon: 91 12 36 77
E-post : Cecilie@ceciliej.com