I sjuende himmel – NOT

Bestevenninnen din dumper deg for klassens diva. Hun er helt forandret – hva gjør du? Bestemmer deg for å ta igjen! Lager en vanntett plan, som inneholder å bli ny, feminin og guttegæren. Er det greit å juge noe helt vanvittig? Men i krig og kjærlighet er alt lov, ikke sant? For du MÅ vinne – for enhver pris.

om produksjonen

Lind, hovedpersonen i I sjuende himmel – NOT! har begynt i sjuende klasse. Hun er en jente som tør gå sine egne veier, og hun er ikke så opptatt av kjæreste-ting og jentegreier. Hun har vært trygg i vennskapet med bestevenninnen Hilde, men i løpet av sommerferien forandrer Hilde seg. Hun blir lik de andre jentene i klassen og dropper Lind til fordel for de kule jentene. Lind opplever også å bli den eneste jenta som ikke kommer med i klassens jentegjenger.

I sjuende himmel – NOT! handler om å prøve å passe inn, og om hvor feil ulike strategier kan få. Det er en bok om fysikk, morellsteinspytting og kampen om en bestevenn.

Forfatter Mari Kjetun vil diskutere med elevene: Hvordan føles det å være annerledes enn de andre i klassen og bli holdt utenfor fellesskapet? Å miste bestevennen sin. Er det i orden å juge seg populær?

Mari vil i løpet av forfatterbesøket også snakke om hva som gjør en bok spennende og hvor hun får ideer fra. Hun bruker mye tid på research til bøkene sine og vil fortelle en del om det. Hun har for eksempel latt seg låse frivilling inn i en fengselscelle, har tilbrakt uendelig antall timer med sjiraffer og deltatt i Norgesmesterskapet i morellsteinspytting.

om forfatteren

Mari Kjetun har utgitt bøkene om Tessa: Tyver, trøbbel og en lysende komet og Røre, rabalder og en sulten sjiraff. I lesestartserien finnes bøkene om Max: Helt Max i dyreparken, Helt Max i Afrika, Helt Max fyrtårnflaks og Helt Max fallskjermsjiraff. For Gyldendal undervisning har hun skrevet Kattekammeratene, Pilotpiratene, Sara Sol og Hulesteinens hemmelighet.

Forfatteren har i de siste årene besøkt flere hundre skoler og deltatt på barnebokfestivaler og kulturarrangementer.

Mer om Mari Kjetun i

Foto: privat

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7.. klasse

Produsent
Mari Kjetun

Arena
Klasserom, grupperom, bibliotek

Teknisk krav
Prosjektor med VGA- eller HDMI-kabel, lerret, “Mygg”/mikrofon ved store grupper

Programlengde
60 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
60 per forestilling

Opprigg / nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Mari Kjetun
E-post: mari@kjetun.no
Nettside: www.kjetun.no