Sammen skal vi holde himmelen

Hva skal til for å gjøre en fortelling spennende? Trist? Skummel? Morsom? Forfatterbesøk av vinneren av Schibsteds ungdomsbokkonkurranse 2011, Ellen Fjestad. Hun gir skrivetips og forteller om sin veg mot å bli forfatter.

Om produksjonen

Sammen skal vi holde himmelen - coverEllen Fjestad gir skrivetips og forteller om sin veg mot å bli forfatter. Hun leser også fra sin debut; ungdomsromanen Sammen skal vi holde himmelen, som gikk til topps i Schibsted Forlags romankonkurranse i kategorien barn og ungdom i 2011. Romanen ble nominert til Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2012 og vant U-prisen 2013.

Juryen sa blant annet:

Sammen skal vi holde himmelen er skrevet med et uvanlig og oppsiktsvekkende driv i språket. Uvanlig er også hovedpersonen Luka, en sytten år gammel jente med kunstnerdrømmer, som – bokstavelig talt – gir sitt hjerte til musikeren Gard. Forfatteren har tatt pulsen på en ny generasjon, ungdom født på nittitallet, i et språk som er deres eget. Men om Luka og Gard er høyst troverdige ungdommer av kjøtt og blod, er handlingen helt utrolig.

om forfatteren

Foto: Ingri Fjestad

Ellen Fjestad har gått på NBIs forfatterutdanning og er utdannet sjukepleier og gartner. Hun har befalsutdanning fra Hæren og har jobbet i Ungdomstjenesten i Oslo og på sprøyterom i Amsterdam. I tillegg til å skrive bøker, arbeider hun for tiden som miljøterapeut i et tegnspråklig miljø. Hun har vokst opp på en gård på Hedemarken og bor nå i Oslo.

Mer om Ellen Fjestad i
forfatterkatalogen

 

produksjonsfakta

Målgruppe
8. – 10. klasse

Produsent
Turnéorganisasjon for Hedmark v/ Widar Aspeli

Arena
Klasserom

Teknisk behov
Ingen

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

KONTAKTINFORMASJON

E-post: ellenfjestad@gmail.com