Sakprosa og essaykurs

Hva er egentlig sakprosa? Marta Breen har skrevet sju sakprosabøker og er leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Hun gir studentene en innføring i sakprosabegrepet og tar for seg viktige forfattere og trender i denne sjangeren.

om produksjonen

Hva er egentlig sakprosa? Marta Breen har skrevet ti sakprosabøker og er tidligere leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Hun gir studentene en innføring i sakprosabegrepet og gir dem gode tips og triks til deres egne essays. Hvordan kommer man i gang? Hvordan åpner og avslutter du et essay? Og hva kan egentlig et essay handle om?

om forfatteren

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Blant dem er bøkene ”Piker, vin og sang” og ”Født feminist. Hele Norge baker ikke.”
I 2016 skrev Marta Breen boka ”60 damer på én time. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt” i samarbeid med serieskaper Jenny Jordahl. Boka byr på korte møter med kvinnelige pionerer i norsk historie. Breen og Jordahl har tidligere samarbeidet om boka ”F-ordet. 155 grunner til å være feminist” (Manifest, 2015), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Boka ”Kvinner i kamp” (2018) handler om kvinners kamp for frihet på verdensbasis og den er foreløpig solgt til 26 land. Også denne boka ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.
Breen er tidligere leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Mer om Marta Breen i

Foto: Morten Brun

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 3. VGS

Arena
Grupperom/auditorier

 

Programlengde
60 minutter. maks to foredrag pr. dag

Elever
Maks 300 pr. formidling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Marta Breen
Telefon: 92 81 84 88
E-post: marta.breen@gmail.com