Roboter

Visste du at det finnes roboter på planeten Mars? Eller på sykehuset i Trondheim?  For rundt 60 år siden var roboter rein fantasi. I dag finnes det roboter nesten overalt. Det er roboter under vann, oppe i lufta og til og med i verdensrommet. De bygger bilene våre, melker kuene våre og pakker varene vi kjøper på internett. Kanskje er det en robot hjemme hos deg også?

Om produksjonen

Hva er egentlig roboter? Hvor smarte er de? Hva kan de brukes til i dag, og hva ser forskerne for seg at roboter kan gjøre i framtida? Hvis du har lurt på noe av dette, er du ikke aleine. Det er mange som er nysgjerrige på roboter. Forfatter Magnus Holm synes roboter er så spennende at han har skrevet ei hel bok om dem.

På TV, på film og i dataspill vrimler det av fantastiske og skremmende roboter. Slett ikke alle finnes i virkeligheten. Boka Nysgjerrig på roboter handler mest om de robotene som faktisk finnes. Og dem blir det stadig flere av! Det finnes roboter i alle størrelser og fasonger. De største er store som hus, mens de minste er små som et fyrstikkhode. Mens noen står på det samme stedet hele tida, kjører andre omkring på hjul eller belter. Andre flyr i lufta eller svømmer gjennom havet.

I produksjonen Roboter får du vite mer om alle disse robotene. Magnus Holm leser høyt fra boka, viser bilder og forteller om noen av de beste, rareste og mest spennende robotene som finnes. Du får også vite litt om hvordan en sakprosaforfatter jobber. Kanskje blir det tid til en liten videosnutt også?

Nysjerrig på roboter - cover

Om forfatteren

Magnus Holm er forfatter og frilansjournalist. Han har skrevet mye om forskning og teknologi for både barn og voksne. Blant annet skriver han for Nysgjerrigper, som er en del av Forskningsrådets satsing på barn og unge.

Han har også skrevet for Forskning.no og Teknisk Ukeblad, og han har gitt ut to sakprosabøker for barn; Nysgjerrig på roboter (Mangschou 2012) og Faktisk: Snø (Gyldendal 2014). Nysgjerrig på roboter var nominert til Kulturrådets pris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2012.

Magnus Holm har turnert med produksjonen Roboter i flere år. Han har blant annet besøkt barneskoler i Sør-Trøndelag, Buskerud og Nordland, samt bibliotek i Asker og Ryfylke.

Foto: Stine Marie HolmFoto: Stine Marie Holm

produksjonsfakta

Målgruppe
2. – 5. klasse

Produsent
Magnus Holm

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk krav
Prosjektor og lerret eller SmartBoard. Tilgang til internett er et pluss, men ikke et absolutt krav

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
45 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Status

2013: DKS i Sør-Trøndelag
2014: DKS i Sør-Trøndelag og Nordland og Buskerud
2015: DKS i Sør-Trøndelag og Buskerud

Kontaktinformasjon

Magnus Holm
Telefon: 90 97 25 78
E-post: magnusholm@outlook.com
Nettside: robotbokbloggen.net