Poesibilen

Tre diktere reiser landet rundt i en poesibil forkledd som en politibil. Mål: Å spre poesi til folket. Poesibilen er et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda; å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant elever i ungdomsskolen og den videregående skolen.

om produksjonen

Foto: privatPoesibekjent Ted M. Granlund og hans to poesibokstabler Joakim Kjørsvik og Endre Ruset vil i løpet av sine poesibilbesøk formidle poesi og få elevene til selv å skrive poesi. Et utvalg av elevenes tekster blir innlemmet i knall gule parkeringsbøker som legges ut under vindusviskere på biler over hele landet. Poesibilen er litterært stunt, diktformidling og poetisk skrivekurs i ett.

Poesibilen har eksistert side 2004, og har i løpet av disse årene vært land og strand rundt i poesiens tjeneste. I 2015 var Poesibilen og Granlund med i åpningsforestillingen til Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer. Poesibilen har vært gjest ved en rekke skoler og ved ledende litteraturfestivaler i Norge. Med bilen som blikkfang får elevene kunnskap om poesi, samtidig som de innlemmes i poetisk praksis.

om forfatterne/utøverne

Poesibilen collage

 

 

Theodor Martinius «Ted» Granlund er norsk lyriker, oppvokst i Løten.
Granlund har gitt ut fem diktsamlinger på sitt eget forlag. Han debuterte med Dynamo i 1999, og foreløpig siste er Forfalskninger fra 2015. Tre av samlingene er blitt tatt med i innkjøpsordningen til Norsk kulturråd.
Sammen med fire andre unge kulturarbeidere mottok Granlund Hedmark fylkeskommunes kulturpris for 1999.

Mer om Ted Granlund i
forfatterkatalogen

 

Joakim Kjørsvik fra Oslo debuterte med novellesamlingen Åpenbart ingen nabo i 2007 på Damm forlag, til strålende kritikker. I 2012 kom antologien Gruppe 12, hvor Kjørsvik hadde novellen Dom Perignon.  I 2013 kom romanen I fjor var en lang natt , en mørk roman om underverden og undergang i Oslo. En røverhistorie med mørk humor.

Mer om Joakim Kjørsvik i
forfatterkatalogen

Endre Ruset debuterte som lyriker i 2001. Tematikken i poesien, som har sparsomt med rim og tegnsetting, dreier seg gjerne rundt barndom, mellommenneskelige forhold og erotikk.
Ruset er utdannet ved Skrivekunst-akademiet i Hordaland og Universitetet i Bergen. Han har i likhet med sin far, forfatteren Arne Ruset, vært involvert i Bjørnsonfestivalen siden oppstarten i 1992. Han var kunstnerisk leder for Norsk Litteraturfestival fra 2009 – 2001.

Mer om Endre Ruset i
forfatterkatalogen

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 3. klasse VGS

Produsent
Theodor Martinius «Ted» Granlund, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset

Arena
Klasserom / grupperom / sal

Teknisk krav

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

KONTAKTINFORMASJON

Ted Granlund
Telefon: 91141755
E-post: poesibilen@gmail.com