Om muser og menn

Hvor eksentrisk kan en kvinne være før hun avskrives som gal? Og hvor lenge skal vi kvinner egentlig finne oss i å være den andre? spør Marta Breen.

Om produksjonen

I sin nye bok, ”Om muser og menn” (2019), tar hun for seg historien om kvinner i nordisk kulturliv og offentlighet. Dette er fortellingen om den evige kampen for å skaffe seg et eget rom. Om kulturmenn av begge kjønn. Om Ingmar Bergman, Amalie Skram og Bjørn Afzelius. Om groupies, muser og stalkere. Om det mannlige blikket, brystvorter og viktigheten av å ha nok vin.

 

Om forfatteren

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Blant dem er bøkene ”Piker, vin og sang” og ”Født feminist. Hele Norge baker ikke.”
I 2016 skrev Marta Breen boka ”60 damer på én time. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt” i samarbeid med serieskaper Jenny Jordahl. Boka byr på korte møter med kvinnelige pionerer i norsk historie. Breen og Jordahl har tidligere samarbeidet om boka ”F-ordet. 155 grunner til å være feminist” (Manifest, 2015), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Boka ”Kvinner i kamp” (2018) handler om kvinners kamp for frihet på verdensbasis og den er foreløpig solgt til 26 land. Også denne boka ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.
Breen er tidligere leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Foto: Morten Brun

Målgruppe:
9. – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS

Arena:
Grupperom/auditorier

Teknisk krav:

 

Programlengde
60 minutter. maks to foredrag pr. dag

Elever
Maks 300 pr. formidling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

KONTAKTINFORMASJON

Marta Breen
Telefon: 92 81 84 88
E-post: marta.breen@gmail.com