Bullshitfilteret

Hvorfor synker selvbildet til unge jenter? Hva handler dagens jag etter perfeksjon egentlig om? Hvorfor retusjeres modeller til å bli enda mer «perfekte» enn det de allerede er? Hvordan kan rosabloggere få så stor makt? Hvorfor blir jenter framstilt som pornostjerner i reklamer og musikkvideoer? Og hvorfor er resultatet at vi dyrker mer stereotype kjønnsroller i dag enn på flere tiår?

om produksjonen

Dette er noen av spørsmålene Oda Faremo Lindholm prøver å gi svar på i produksjonen Bullshitfilteret. Hun forteller om hvordan bl.a. magasiner, musikkvideoer, tv-serier og sosiale medier påvirker jenters selvfølelse, og gir dem et redskap for å gjenkjenne påvirkningene de er utsatt for til daglig.  Med dette redskapet, bullshitfilteret, vil det bli lettere å gjennomskue hva som er kunstig, og dermed bli mer fornøyd med seg selv.

Bullshitfilteret - cover

om forfatteren

Oda Faremo Lindholm (1988) jobber som journalist, fast tilknyttet Dagsavisen. Hun har tidligere vært journalist og redaksjonssjef i Natt&Dag. Av utdannelse har hun mastergrad i historie ved Universitetet i Oslo og studier i fransk kultur ved Sorbonne. I oktober 2014 ga hun ut sin første bok, Bullshitfilteret, på Gyldendal forlag.

Mer om Oda Faremo Lindholm i
forfatterkatalogen

Foto: Sebastian Ludvigsen, Tinagent

produksjonsfakta

Målgruppe
8. 10. klasse og VGS (tilpasset opplegg).

Produsent
Oda Faremo Lindholm

Arena
Klasserom / sal / aula.

Teknisk behov
Ingen

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Oda Faremo Lindholm
Telefon: 95 80 10 24
E-post: oda.lindholm@gmail.com