NORGESHISTORIEN PÅ 1-2-3

– med dypdykk i Vikingetiden og 2.verdenskrig.

Om produksjonen

Cecilie Winger har så langt utgitt tre leseløver om Norgeshistorie på Cappelen Damm, én der hun beskriver 3000 år på 3000 ord, og to der hun dykker dypere i henholdsvis vikingtiden og andre verdenskrig. Det er gjort med humor og alvor, for å gi barn en forståelse for hvordan vi og landet vårt er blitt som vi er.

I hver av bøkene er det også gjort plass til mange Siste nytt-spalte + tolv møter med barn som levde i epoken, både barn som levde på ekte og barn som kunne ha levd på ekte. Barna får lese om Mari Olsdatter og Kåre Willoch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og ikke minst om kong Olav Tryggvasson, her i hans fiktive selvbiografi:

Jeg var ni år første gang jeg drepte en mann. Dette skjedde i år 972.
Jeg hadde verdens beste grunn.
Hevn.
Det skjedde på torget i Holmgard. Det krydde av mennesker, og midt iblant dem fikk jeg øye på et kjent ansikt. Hjertet gjorde et hopp og blodet isnet. Var det virkelig Klerkon? Mannen jeg hatet over alt i verden. Han som gjorde meg til trell da jeg var tre år. Han som tok fra meg mor, og drepte Torolv Luseskjegg, fosterfaren min. Jeg så enda nærmere på ham. Ja. Ingen tvil om at det var ham.

Til venstre for meg sto en kramkar og solgte verktøy av jern. «Jeg låner denne,» sa jeg på russisk, og grep etter en liten øks. Så styrtet jeg fram. Bak meg hørte jeg protester fra selgeren som ville ha betalt. Det stanset ikke meg. Jeg stormet i sikksakk gjennom menneskehavet, med hevet øks, og med voldsom kraft kjørte jeg eggen i hodet på Klerkon.

«Her har du for fosterfar min!» brølte jeg.
Økseeggen ble stående langt inn i hjernen da han segnet om. Selv la jeg på sprang, så fort beina kunne bære meg …
Hva vet du om historien i Norge eller akkurat der du bor for 3000 år siden? Eller for tre år siden? Var det annerledes å være barn før i tiden?
Bli med i en tidsmaskin og lær mer om hvordan folk hadde det før i tiden. Nå får du sjansen til å imponere både besteforeldre og lærere!

Her er det dramatikk og kuriosa i mengder, eller: Make history fun again! forlaget skrev da serien ble lansert. Og så vil selvsagt forfatteren by pålokalhistorie tilpasset hver enkelt skole.

Om utøveren

Foto: Blunderbuss

Cecilie Winger, forfatter og oversetter, har både skrevet og oversatt en lang rekke bøker for barn og ungdom. Har tidligere holdt en del skoleforedrag om oversettelse, i tillegg til DKS-turneer med egne bøker. Særlig Skumle skurker og mystiske mordere!

Produksjonsfakta

Målgruppe:
1. – 4. trinn
Arena
Klasserom
Teknisk behov
Projektor tilkoblet pc.
Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger per dag.
Elever
30 per forestilling.
Opprigg/nedrigg
10 minutter

Kontaktinformasjon

Cecilie Winger
Telefon: 99 38 98 14
E-post: cecilie.winger@gmail.com