Minstens lange reise

MINSTENS LANGE REISE er bygd over Erling Pedersens illustrerte barnebok med samme navn, og er et samarbeidsprosjekt mellom forfatter Erling Pedersen og kunstformidler Mina Marie Myhre.

Om produksjonen

Minsten er en liten låvesvalegutt som ikke er helt som de andre, men som kjemper seg til sin plass i flokken likevel, takket være optimisme, pågangsmot og gode venner. Vi følger ham på den lange reisen fra sommer i Norge, til vinteroppholdet i Sør-Afrika, og tilbake igjen. Underveis møter han og vennen Prikken mange utfordringer og farer, men overvinner alt, fordi de alltid hjelper hverandre og støtter hverandre i vanskelige situasjoner.

Boka leses av Myhre og Pedersen, mens elevene arbeider. Barna får lage sin egen kunstneriske versjon av ei låvesvale, etter et opplegg tilpasset alderstrinnet. Resultatene samles og monteres i en felles installasjon.
Myhre og Pedersen har også med seg alt som trengs av materialer, tegneutstyr og farger.

I løpet av 1,5 t. får barna oppleve en spennende historie, delta i en workshop i visuell kunst, og også lære om låvesvalenes liv.

Opplegget kan benyttes fra 1. – 4. trinn, og vil tilpasses de ulike aldersgruppene.

Om utøverne

Erling Pedersen er utdannet fra Oslo off. lærerskole, og med 1 år tilleggsutdanning i tegneforming. Han har 10 års praksis som formingslærer i barneskolen, og har siden vært mye ute i skolene med barne- og ungdomsbøkene sine.

Mina Marie Myhre er utdannet fra Notodden lærerskole, arbeider som kunstlærer og -veileder ved Sandefjord kulturskole, og har lang erfaring innen undervisning og turnévirksomhet.

 

Produksjonsfakta

Målgruppe:
1. – 4. trinn
Produksjonen egner seg i skolen.
Programlengde:
1,5 t.
Opprigg/nedrigg:
10 min/10 min

Kontaktinformasjon utøver

Epost:
erlinped@online.no