Min tekst

OM PRODUKSJONEN

Ved endt kurs får alle elevene teksten sin som enkel trykksak med stilig felles forside hvor vi også limer på et bilde av eleven selv, før vi avslutter det hele med lesefest.Jeg sorterer i bolker som: jeg leser; der jeg leser bøker jeg tror fenger/som jeg liker selv/viser forskjellige sider av tekst. Send rundt; jeg har utstyrt meg med f eks 30 forskjellige tekstbiter pr gang, utdrag, dikt, korttekster, rare tekster, oppskrifter, jobbannonser, humor, tegneserier, som elevene leser selv. De får fem minutter med en tekst, og bytter kanskje fem ganger, så får de fem – seks veldig forskjellige leseropplevelser på veldig kort tid. Jeg velger tekster utifra hva som er bra, ting jeg liker selv, og det skal aldri være store mengder tekst/vanskelig tilgjengelig test. Elevene skal slippe å møte litterære fjell, selv om det sikkert blir noen tekster som ikke alle rekker å lese ferdig, uten at det gjør noe. Morsomme skriveoppgaver er ment å underholde og glede, men også å vise elevene hvor mye de allerede kan om skriving og dikting, uten at de har tenkt over det. I samtale kan det godt tenkes jeg er den som snakker mest, men ikke nødvendigvis. Skrivestund er tiden vi bruker på å skrive teksten som til slutt skal stå på trykk.

Om forfatteren

Foto: Cappelen Damm

Ingeborg Arvola er født i Honningsvåg i 1974 og har vokst opp i Pasvikdalen og Tromsø. Hun debuterte med Korellhuset (1999). Ingeborg Arvola har skrevet romaner, fortellinger og en roman for barn, Blod, snørr og tårer (2000). Romanen Forsiktig glass (2004) var et gjennombrudd i forfatterskapet, og vil angå alle som har et forhold til barn eller som husker hvordan det er å være barn, en original og sterk skildring. For sitt forfatterskap har hun mottatt Cappelenprisen 2004 og Havmannprisen 2008, den siste for romanen Ingen dager uten regn.

Turnevirksomhet og skrivekurs
Vært på skolebesøk til små og store elever, i små og store klasser, på små og store skoler, på små og store steder. Som regel klassebesøk, men også alt fra 2 ungdomsskolegutter i Bugøynes, til 110 musikkinteresserte ungdommer på en folkehøyskole på Østlandet.
Hadde nylig et todagers kurs i å skrive humoristiske tekster for scenen i Finnsnes i regi av HATS. Hatt kurs for ungdom på scenekunstlinja på videregående i Mo i Rana, i forbindelse med at de skulle lage egne monologer basert på møter med eldre mennesker. Prosjektet het en kopp kaffe. I forbindelse med den internasjonale litteraturfestivalen i Finnmark hadde hun året i Kirkenes et heldags skrivekurs for spesielt interesserte på ungdomsskoletrinnet ved Kirkenes skole.

Produksjonsfakta

Målgruppe
6. – 7. trinn

Produsent
Ingeborg Arvola

Arena
Klasserom

Teknisk behov
Ingen

Programlengde
1 økt à 90 minutter hver uke i seks uker.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres

STATUS

Ute i Osloskolen våren 2015.

KONTAKTINFO

Ingeborg Arvola
Telefon: 986 77 176
E-post: inge-arv@online.no