Marg og bein

MARG & BEIN er grøsser-serien som gir norske barn mareritt. Bak uhyggen står de tre etablerte, prisbelønnede forfatterne Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo. Sammen har de laget en spennende forestilling med opplesing, musikk, effekter, dramatisering og noen overraskelser underveis. Marg & Bein i live-versjon får knoklene til å riste hos tilskuerne. Velkommen inn i mørket …

om produksjonen

Forfatterne har sin egen serie med spenningslitteratur: Marg & bein (det er kun disse tre som skriver for serien). Her er det en mulighet for å oppleve alle tre i samme forestilling. Vi snakker om redsler og grøss, og vår fascinasjon for temaet. Vi leser utdrag fra tre bøker til skummel musikk i lyset fra en kandelaber og i røyken fra en røykmaskin. Den skumle stemningen er en viktig del av forestillingen.

Mot slutten av forestillingen lager vi en dramatisering med deltagere fra salen og avholder en konkurranse rundt utdragene som har blitt lest – med Marg & bein-bokpremier.

Det har til nå kommet 23 bøker i serien som etter hvert er blitt svært populær.

Marg og bein - plakat

om forfatterne

Arne Svingen har siden bokdebuten i 1999 vært svært produktiv med bøker innenfor en rekke sjangrer, men er mest kjent for sine bøker for barn og unge. Han sitter i Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres styre og var i en periode redaktør for tidsskriftet Forfatteren.

I de ni årene han har vært forfatter, har han gitt ut 33 bøker. Han har skrevet barnebøker, hørespill, ungdoms- og voksenbøker og en reiseskildring fra Iran.

Arne Svingen mottok Brageprisen for ungdomsromanen Svart elfenben i 2005.

Mer om Arne Svingen i
forfatterkatalogen

 

 

Ingunn Aamodt er både forfatter og illustratør. Hun er utdannet lærer i kunst og håndverksfag, og arbeidet i flere år som avdelingsleder i en barnehage. Hun er nå forfatter på heltid.

Aamodt skriver barne- og ungdomslitteratur, og er særlig kjent for bøkene om Pulverheksa for de yngste barna. Hun skriver imidlertid for alle aldersgrupper. Sjangermessig er forfatterskapet variert, med både billedbøker, romaner, faktabøker, grøssere og fantasy. I sine ungdomsbøker har hun blant annet nyskrevet Romeo og Julie i en norsk samtidskontekst og behandlet transvestittisme (En søster i skapet).

I 2006 ble Aamodt nominert til Brageprisen for faktaboka Tutankhamon. I 2008 mottok hun Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for sitt samlede forfatterskap.

Mer om Ingunn Aamodt i
forfatterkatalogen

 

 

Jon Ewo har arbeidet som biblioteksjef og innen forlagsbransjen som manuskonsulent, redaktør, og forlegger, men han er i dag heltidsforfatter. Han debuterte litterært i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. Hovedtyngden av forfatterskapet ligger nå på barne- og ungdomsbøker.

Ewos barnebøker veksler mellom infantil humor (som i bøkene om Otto Monster), sjangerparodi (som i Trash Bazooka-serien) og eksistensielt alvor som i trilogien om Adam (Sola.., Månen.., Jorda..) og Svart, og cirka hvitt. Ewo har også skrevet sakprosa, blant annet serien Damms Norgeshistorie for barn.

Mer om Jon Ewo i
forfatterkatalogen

Foto: privat

Foto: privat

Foto: Studio Oscar

Foto: Studio Oscar

Foto: Forlagsliv.no

Foto: Forlagsliv.no

 

 

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7. klasse

Produsent
Arne Svingen, Ingunn Aamodt  og Jon Ewo

Arena
Klasserom / sal / aula. Blending nødvendig.

Teknisk behov
220 volt. Et lite bord. Tre stoler. Ghettoblaster.

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
250 per forestilling

Opprigg
15 minutter

Nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Siden 2007 har denne grøsserforestillingen vært spilt for ca. 25.000 barn – bokstavelig talt over hele landet.
Les mer om forestillingen her.

kontaktinformasjon

Jon Ewo
Telefon: 92 40 93 89
E-post: mail@jonewo.net

Arne Svingen
Telefon: 41 47 17 96
E-post: ar-svi@online.no
http://arnesvingen.wordpress.com/

Ingunn Aamodt
Telefon: 92 69 85 01
E-post: iaamodt@online.no
http://ingunnaamodt.wordpress.com/