Maradonas magi

Mikael Milnbergan, kalt Mikke, spiller på 1.divisjon smågutter. Sammen med kameratene Shearer (oppkalt etter fotballspiller Alan Shearer), og Hansa(Hans), dreier livet hans seg stort sett om fotball. Erkerivalen til laget deres er Nordland, med Sondre Goma som den store bølla på laget. Han fremstår som en Goliat-skikkelse, og ingen klarer å drible han.

om produksjonen

Guttene og laget deres blir igjen knust i møte med Nordland, og Mikke må innom til sjekk på legevakta etter Sondre Gomas stygge taklinger. Hvordan skal laget kunne vinne serien og Norway Cup?

En annen ting som fyller tankene til Mikke, er Kari. Det viser seg at hun og familien hennes skal reise på cruise sammen med Mikke, Shearer, Hansa og familiene deres. Fedrene spilte fotball sammen som unge, og nå fyller de alle 40 år. Uheldigvis har Kari og familien bestilt feil skip, men de kan være sammen når båtene er i land.

Kameratene klekker snart ut en plan for hvordan Mikke skal bli kjæreste med Kari. Mikke og Kari skal ha hovedrollene i en actionfilm (Agent 00Uavgjort). I filmen er kyssing absolutt påkrevd. På grunn av dette, men mest på grunn av armbindet (som har tilhørt selveste Maradona), får han mot til å bli kjæreste med Kari. Dette skal vise seg å gjøre Sondre Goma rasende! Han er nemlig også forelsket i Kari.
forfatterkatalogen

maradonas-magi-cover

om forfatteren

Arild Stavrum har spilt fotball for bl.a. Aberdeen og Besiktas, og vært hovedtrener for Molde. I 2008 debuterte han som forfatter med romanen 31 år på gress. Høsten 2013 debuterte han som barnebokforfatter med Maradonas magi, første bok i fotballtrilogien om Mikke Milnbergan. De andre to titlene er Maradonas mål (2014) og Maradonas moral (2015).

Mer om Arild Stavrum i
forfatterkatalogen

Foto: Aftenposten

Foto: Aftenposten

produksjonsfakta

Målgruppe
5 – 7. klasse

Produsent
Arild Stavrum

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk krav
Ingen

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

2016: DKS Akershus, Barnebokfestivalen

kontaktinformasjon

Arild Stavrum
Telefon: 45 45 85 71
E-post: arildstavrum@hotmail.com