Legg deg på ordene – fly!

Lese- og skrivestimulerende kurs over 6 uker for 6.-7. trinn med Marianne Viermyr.
– Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan bruke ordene til.

OM PRODUKSJONEN

Med ORD kan du løpe fortere enn lynet, du kan temme en livsfarlig tiger, du kan vinne Idol og du kan gi ullsokker til en engel. Med ord kan du møte en levende dinosaur i Storgata, du kan få lyktestolper, kaffekanner, klokker og andre «døde» ting til å snakke. Med ord kan du svømme over Atlanterhavet eller knipse deg til Kina så lett som bare det. Har du lyst, kan du plystre fram en middag og få modne jordbær til å vokse rett opp av snøen.Kurset i kreativ skriving inneholder ulike typer skriveoppgaver, individuelle og i grupper. Kurset passer for alle. Eleven må ikke være spesielt skrivefør for å delta. I løpet av kurset vil elevene få ulike typer oppgaver som omfatter: Intuitiv skriving. Automatskrift. Observasjoner og beskrivelser. Synsvinkel. Sanseinntrykk. Besjeling. Dialog. Fantasi. Historiefortelling.Alle de skriftlige tekstene samles i en perm. Permen med alle elevenes tekster blir værende igjen i klasserommet når kurset er slutt.

Om forfatteren

Foto: Gro Glomnes

Marianne Viermyr (f. 1947) debuterte som forfatter i 1976 med barneboka «Kråkebollen» og har siden skrevet mange skjønnlitterære bøker for barn, unge og voksne. Før hun ble forfatter på heltid i 1988, arbeidet hun i ulike institusjoner for barn og underviste på lærerhøgskole. Hun har sittet i styret i NBU og i NORLA. I 1989 mottok hun Damm-prisen for ungdomsromanen «Sviktet».

Skrivekurs/formidling av skjønnlitteratur
Har utviklet ulike oppgaver og kurs i kreativ skriving for både voksne og barn, og har i en årrekke reist land og strand rundt på turnéer med forestillinger og/eller skrivekurs. Oppdragsgivere har vært NF, Norsk Forfattersentrum, ulike kommuner og fylkeskommuner, og i de siste årene ikke minst DKS, Den Kulturelle Skolesekken.

produksjonsfakta

Målgruppe
6. – 7. trinn

Produsent
Marianne Viermyr

Arena
Klasserom/grupperom

Teknisk krav
Tavle/whiteboard

Programlengde
1 økt à 90 minutter – hver uke i seks uker

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

STATUS

Ute i Osloskolen våren 2015.

KONTAKTINFO

Marianne Viermyr
Telefon: 92278810
E-post: marianne.viermyr@gmail.com