Lær å skrive fanfiction

Hva er det med enkelte bøker, filmer eller serier som gjør oss fullstendig hekta? Såpass at vi trenger at historiene bare fortsetter – og at vi vil fortsette dem selv! Å skrive fanfiction vil si å skrive videre på noe du er fan av, og fantasy-, skrekk- og Sommerles-forfatter Mari Moen Holsve tilbyr fanfiction-skrivekurs.

OM PRODUKSJONEN

Mari Moen Holsve lærte selv å skrive ved å skrive fanfiction. På ungdomsskolen og videregående skrev hun fanfiction om Harry Potter, Ringenes herre og Pirates of the Caribbean.
På et tredagers skrivekurs på bibliotek (e.l.), introduserer hun barn og/eller ungdom for den store fanfiction-verdenen der ute og lærer deltakerne alt om hvordan velge rett univers, dos and don’ts i fanfiction og hvilken betydning fanfiction har hvis man vil bli en ekte forfatter.

Kurset er lagt opp med tre timer pr dag i tre dager, og inkluderer skriveøvelser og skriveleker knyttet både til skriveferdigheter generelt, og til fanfiction-skriving. Deltakerne får tid og oppfølging til å utvikle og jobbe med et helt eget skriveprosjekt knyttet til et univers de selv velger fra enten spill, tv-serier, film eller litteratur.

 

OM FORFATTEREN

Mari Moen Holsve (f. 1986) debuterte som fantasyforfatter i 2006, bare 19 år gammel. Hun har studert litteraturvitenskap ved UiO, oversettelse og interkulturell kommunikasjon ved UiA og screenwriting på UCLA.
Mari har skrevet en rekke fantasy- og skrekkbøker for barn, og er prisbelønt både for fantasyromanen «Halvgudene» (ARKs barnebokpris, 2011) og grøsseren «Ingen sover trygt i natt» (Bokslukerprisen, 2019). I tillegg til å skrive bøker er Mari også Sommerles-forfatteren, som betyr at det er hun som lager og skriver fortellingene om Asbjørn og Astrid til den digitale, nasjonale lesekampanjen sommerles.no.

Mari bor i Oslo og leser fortsatt fanfiction.

Foto: Taran Bjørnstad

PRODUKSJONSFAKTA

Type formidling:
Skrivekurs

Målgruppe:
Barn, Ungdom

Egner denne produksjonen seg i skolen:
Nei

Tekniske krav:
Skjerm/lerret med prosjektor. Whiteboard e.l. i tillegg er bonus.

Programlengde:
3 timer pr dag i 3 dager.

Opprigg/ Nedrigg:
15 min/ 10 min

Pris:
15 150,-

KONTAKTINFORMASJON

E-post:

mmholsve@gmail.com