Kjære dagbok!

Hei, det er meg! Jeg er Absolutt ukyssa men håper på en Supersommer. Hva med en Happy ending, liksom?

om produksjonen

De fire dagbøkene om Oda har blitt veldig populære. Høsten 2015 kom fjerde bok i serien; Happy ending, liksom?. Det er første skoledag på ungdomsskolen. Oda snubler foran alle og får kallenavnet Bambi. Og verre skal det bli. For alt er liksom helt annerledes her; lærerne, elevene og ikke minst friminuttene. Heldigvis finner Oda seg et hemmelig hjørne på skolebiblioteket. Det er der hun først oppdager VERDENS BESTE BOK: «Romeo og Julie». Av en som heter Shakespeare. Hvordan er det MULIG å skrive så ROMANTISK om noe så DRAMATISK som KJÆRLIGHET? Oda får mye å tenke på.

– Jeg har besøkt massevis av skoler og biblioteker med bøkene mine. På sånne besøk leser jeg og prater med elevene om temaer rundt det jeg leser, som kjærlighet, forelskelse, første kyss, vennskap, søsken, mobbing osv. Noe av gleden med disse møtene er den umiddelbare positive responsen og tilbakemeldinga jeg får. Jeg designer og illustrerer bøkene mine selv, og har lest dem inn på lydbok. Dette forteller jeg også om, vi kan prate om arbeidsprosessen min, og jeg svarer veldig gjerne på spørsmål!

bøker 2015 Nina E Grontvedt

Foto: Kathrine Storm-Olsen

 

om forfatteren

Nina E. Grøntvedt fra Trondheim er forfatter og illustratør. Hun har treårig bachelorgrad i illustrasjon og utdanning i grafisk design. Hun har gått forfatterlinja ved Norsk barnebokinstitutt, og har jobbet i både forlag og bokhandel. Siden 2009 har hun vært forfatter på heltid. I 2015 var hun Årets fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.

Nina debuterte i 2006 med bildeboka Den lille helten. Oppfølgeren, Den lille helten og kattekidnapperen, kom i 2008. Sitt definitive gjennombrudd hadde hun med den illustrerte dagbokromanen Hei, det er meg! i 2010. Denne ble nominert til både Brageprisen og Arks barnebokpris, er oversatt til 6 språk og høster flott mottakelse i utlandet. Absolutt ukyssa ble av barnebokkritikk.no kåret til Årets beste lydbok utgitt i 2012, og Supersommer ble nominert til Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2014. For Happy ending, liksom? ble Nina nominert til Årets trønderske forfatter i Ut-Awards 2015.

Nina er en etterspurt forfatter på skoleturneer over hele landet i regi av Den kulturelle skolesekken.

Mer om Nina E. Grøntvedt i
forfatterkatalogen

Foto: Therese Lee Jansen

Foto: Therese Lee Jansen

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 6./ 7. klasse

Produsent
Nina E. Grøntvedt

Arena
Amfi eller lyttekrok i klasserom. Ta kontakt med forfatter ved eventuelle spørsmål rundt dette.

Teknisk behov
Ingen

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg
5 minutter

Nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Deltager ORDTAK 2012.

kontaktinformasjon

Nina E. Grøntvedt
Telefon: 41 56 81 88
E-post: nina.grontvedt@gmail.com