Jenta i veggen

Jenta i veggen er den oppsiktsvekkende og sanne historien om jødiske Betzy Rosenberg fra Trondheim. Under 2. verdenskrig holdt hun seg skjult for nazistene i over to år.

OM PRODUKSJONEN

Betzy Rosenberg overlevde holocaust i Norge. Kjæresten risikerte livet ved å bygge et hemmelig rom i en hyttevegg to mil utenfor Trondheim. 100 meter unna bodde en eksfrontsoldat og SS-agent.

Ved en misforståelse stod ikke 23-åringens navn på nazistenes lister da familien ble arrestert. Resten av hennes nærmeste ble deportert, verken Betzys foreldre, lillebror, morfar, tanter eller onkel kom tilbake fra Auschwitz. Boka presenterer det store bildet av jødeforfølgelser i Europa, Norge og Trondheim, samtidig som det hele tiden er Betzys historie.

Forfatter har oppsøkt levende kilder, gamle aviser og arkiver i arbeidet. Hun har dessuten hatt tilgang på åtte maskinskrevne sider etter Betzy Rosenberg.

Foredraget har et rikt billedmateriale.

 

OM FORFATTEREN

Forfatter og journalist Lena Lindahl kommer fra Kjøpsvik i Nordland, men bor i Oslo.

I 2012 ga hun ut Verdens første ballongferd, som ble nominert til Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomsbøker. Så kom Musefangeren i Downing Street, Julius – et apeliv og Biene i New York. Jenta i veggen ble utgitt i 2018, og er hennes første ungdomsbok.

Foto: Sverre Aurstad, Cappelen Damm

PRODUKSJONSFAKTA

Målgruppe:
8. – 10. klasse, 1. – 3. klasse VGS, voksen.

Produsent:
Lena Lindahl

Arena:
Klasserom, grupperom, sal

Teknisk krav:
Fremviser/peker, mygg/mikrofon.

Programlengde:
45-60 minutter.

Publikum:
Opp til 100 per foredrag

Opprigg/nedrigg:
5 minutter

Pris:
Se rammeavtalen mellom KS og MFO.

 

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

KONTAKT

Lena Lindahl
lenalindahls@gmail.com
Telefon: 93 24 52 91