Jakob – veien hjem er lang

Jakob – veien hjem er lang er en nyskapt klassiker fra Det gamle testamentet.
Han lurte broren sin og rømte landet. Han sloss med Gud og brukte et helt liv på å komme seg hjem. Jakob er en mann av vår tid!

Om produksjonen

Foto: Ellen Lande Gossner

De bibelske fortellingene går ikke ut på dato. De er som eventyrene – de vil oss noe annet og mer enn vi tror. De er fulle av gåter og ville vendinger, de gir oss et rått portrett av menneskenes merkelige veier.

Fortellingen om Jakob er en av bibelens mest sentrale familiesagaer. Den er dramatisk, spennende og gåtefull. Dette kulturbærende eposet har satt spor etter seg i politikken, på kartet i Midt-Østen og ikke minst i litteraturen. Likevel er det få elever i grunnskolen som egentlig kjenner Jakob. De har kanskje hørt om ham i KRLE, og et fåtall kan ha slengt innom en søndagsskole. Men fortellingen som litteratur og fortellerkunst har fått hvile i fred enn så lenge. Jakob – veien er lang er et forsøk på å gjøre noe med dette.

Helga Samset er forteller, Jonas Kilmork Vemøy komponist og trompetist. Sammen vil de nyskape en av verdenslitteraturens perler for et ungt publikum. Målet er en lavmælt og eksplosiv forestilling som river oss med til et sted som er nærmere oss selv enn vi tror.

Forestillingen er støttet av Norsk Forfattersentrum, Spenn.no, Norsk kirkeråd og Det norske bibelselskap.

om utøverne

Helga Samset er en av Norges mest erfarne fortellere. Hun har turnert i Den kulturelle skolesekken siden 1999, i ulike konstellasjoner og over hele landet. Folkeeventyr, eget materiale og bibelsk stoff er hennes fokus. Helga har utgitt tre bøker og er også en yndet kursholder og veileder i fortellerkunst.

Mer om Helga Samset i
forfatterkatalogen

 

Jonas Kilmork Vemøy er trompetist, utdannet ved jazzavdelingen på Norges musikkhøgskole. Han har allerede rukket å medvirke på mer enn tjue plateutgivelser. Hovedprosjektet de siste årene har vært det anerkjente indiejazz-bandet Pixel med sangeren Ellen Andrea Wang. Han har også jobbet med bla a Samuel Ljungblad, Casa Murilo, Kristin Minde, Captain and Me og Lama. Siden 2014 har Jonas turnert i ungdomsskolen for Rikskonsertene.

Himmelstigen - collage

produksjonsfakta

Målgruppe
8 – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS (tilpasset opplegg)

Produsent
Helga Samset

Arena
Amfi / sal. Stoler i halvsirkel rundt forteller og trompetist. Vi trenger 3×2 meter spilleplass, men mindre kan gå. Intimitet er viktigst! Ingen gjennomgang, støy utenfra eller innsyn i rommet. Vifteanlegg skrus av under forestillingen.

Teknisk krav
220 volt

Programlengde
50 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
90 per forestilling

Opprigg
40 minutter

Nedrigg
40 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Helga Samset
Telefon 99 24 61 21
E-post: helga@fortelleriet.no
N
ettside: http://helgasamset.no/