Ingen sover trygt i natt

Hvor henter man inspirasjonen til å skrive grøss og gru? Særlig når man knapt tør å se en skrekkfilm…? Forfatter Mari Moen Holsve forteller fra Skymdal-trilogien og om de virkelige stedene som inspirerte bøkene.

OM PRODUKSJONEN

Skymdal-trilogien består av de tre bøkene «Ingen sover trygt i natt», «Ingen slipper unna» og «Ingen andre enn oss». Bøkene følger de to hovedpersonene, Håkon og Thale, som blir dratt inn i skremmende og uforklarlige hendelser som inntreffer i den lille bygda deres, Skymdal – tilfeldigvis rundt halloweentider hvert år…

Mari, som egentlig er fantasyforfatter, forteller om sitt eget (veldig ambivalente) forhold til skrekk. Hva gjorde at hun plutselig fikk lyst til å skrive grøssere? Hvilke ting fra virkeligheten inspirerte Skymdal? Kanskje et besøk på et creepy hotell på turné i Norge – eller kanskje tjernet i skogen ved familiehytta …?

Bli med til stedene som skapte Skymdal og hør Mari lese scenene de inspirerte i «Ingen sover trygt i natt» og «Ingen slipper unna

 

OM FORFATTEREN

Foto: Taran Bjørnstad

Mari Moen Holsve (f. 1986) debuterte som fantasyforfatter i 2006, bare 19 år gammel. Hun har studert litteraturvitenskap ved UiO, oversettelse og interkulturell kommunikasjon ved UiA og screenwriting på UCLA.

Mari har skrevet en rekke fantasy- og skrekkbøker for barn og ungdom, og er prisbelønt for fantasyromanen «Halvgudene» (ARKs barnebokpris, 2011) og grøsseren «Ingen sover trygt i natt» (Bokslukerprisen, 2019). I tillegg til å skrive bøker er Mari også Sommerles-forfatteren, og lager hvert år fortellingene om Asbjørn og Astrid for den nasjonale, digitale lesekampanjen sommerles.no.

 

PRODUKSJONSFAKTA

Målgruppe:
Barn

Produksjonen egner seg i skolen.

Tekniske krav:
Lerret/prosjektor og tilkobling til PC/Mac.

Programlengde:
45 min

Opprigg/Nedrigg:
10 min/ 10 min

KONTAKTINFORMASJON

E-post:

mmholsve@gmail.com