Kvinner i kamp

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om musikk, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. Hennes nyeste bok ”Kvinner i kamp” (2018) er allerede solgt til 19 land og tar for seg kvinnebevegelsens mange harde kamper.

 

OM PRODUKSJONEN

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner hadde få muligheter til å bestemme over sin egen kropp, de fikk ikke stemme ved valg eller tjene sine egne penger. Faren bestemte over henne, til hun giftet seg. Deretter var det ektemannens tur. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer.
I dette underholdende foredraget guider Marta Breen deg gjennom feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo. Hun snakker også om behovet for feminisme i vår tid og viser eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis.

 

OM FORFATTEREN

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Blant dem er bøkene ”Piker, vin og sang” og ”Født feminist. Hele Norge baker ikke.”
I 2016 skrev Marta Breen boka ”60 damer på én time. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt” i samarbeid med serieskaper Jenny Jordahl. Boka byr på korte møter med kvinnelige pionerer i norsk historie. Breen og Jordahl har tidligere samarbeidet om boka ”F-ordet. 155 grunner til å være feminist” (Manifest, 2015), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Boka ”Kvinner i kamp” (2018) handler om kvinners kamp for frihet på verdensbasis og den er foreløpig solgt til 26 land. Også denne boka ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.
Breen er tidligere leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Foto av Morten Brun

PRODUKSJONSFAKTA

Målgruppe:
9. – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS

Arena:
Grupperom/auditorier

Teknisk krav:

 

Programlengde
60 minutter. maks to foredrag pr. dag

Elever
Maks 300 pr. formidling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

 

KONTAKTINFORMASJON

Marta Breen
Telefon: 92 81 84 88
E-post: marta.breen@gmail.com